Ezeket látta már?

Magyar orvos beszámolója: kaotikus állapotok uralkodtak a kórházakban

koronavírus, covid, intenzív osztály, kórház

Egy magyar orvos elmondásából az derült ki, hogy anélkül, hogy a lakosság tudott volna róla, a kórházakban kaotikus állapotok uralkodtak nem is olyan régen.

- Nem könnyítette meg a kórházi orvosok dolgát a járvány dühöngésének csúcspontján, hogy a kórházak nem oszthatták meg egymással a betegellátási eredményeiket, és az intézmények nem kommunikáltak egymással például arról, kit lenne fontos lélegeztetőgépre tenni, és kit lehet más módon lélegeztetni - mondta egy neve elhallgatását kérő orvos a 24.hu-nak.

De nem csupán a kórházak között, hanem kórházon belül, egyes osztályok között sem áramlik az információ: a covid osztályon dolgozók pl. azt nem tudják, hogy összességében hányan haltak meg az intenzíven vagy akár az egész kórházban koronavírus miatt. Az orvosok a saját osztályuk adataival vannak tisztában, a többiével nem.

Az orvos azt is kiemelte, hogy úgy látta, a lakosság egyáltalán nem érzékeli a harmadik hullám legdurvább szakaszát, és a legtöbben álomvilágban éltek. Azt tapasztalta, hogy akinek nem volt elhunyt hozzátartozója vagy ismerőse, az nem értette, mennyire súlyos a helyzet, tekintve a kommunikáció azt volt, hogy minden rendben van, urai vagyunk a helyzetnek, az orvosok mindenkit ellátnak. Eközben az ő covid osztályán alig győzték ellátni a folyamatosan érkező új koronavírusos betegeket. Ekkoriban az intenzív osztályunkon 12 betegre jutott egyetlen szakápoló.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához