Magyar Vöröskereszt: idén karácsonykor a fertőtlenítő az egyik leghasznosabb ajándék

kézfertőtlenítő, fertőtlenítő, fertőtlenítő szer, mol, koronavírus

Egy megyében átlagosan heti 250 maszkra és 40 liter fertőtlenítő szerre van szüksége a humanitárius szervezetnek

Fertőtlenítővel és maszkkal is érdemes támogatni a Magyar Vöröskeresztet idén karácsonykor, a humanitárius szervezet számára ugyanis ez az egyik legnagyobb nem várt kiadás az idei évben.

A szervezet országosan több mint 129 szociális és gyermekvédelmi intézményt és szolgáltatást működtet. A legtöbb intézményben a járvány elleni védekezés miatt 40 liter fertőtlenítőt, 250 maszkot és több mint kétezer gumikesztyűt használnak el egy hét alatt. Mivel a karácsonyi időszakban hagyományosan népszerűbb a karitatív szervezetek támogatása a Magyar Vöröskereszt felhívja a vállalatok figyelmét, hogy a CSR akcióikkal a járvány elleni védekezésben is segítséget nyújthatnak.

A Magyar Vöröskereszt által működtetett 129 szociális intézmény és szolgáltatás mindegyikéhez jut abból az ezer liter fertőtlenítőből, száz liter kézfertőtlenítő folyadékból és tízezer darab maszkból, amit a Synlab adományozott a szervezetnek karácsonyra. A nagy mennyiség az intenzív felhasználás miatt csak hetekre fedezi a szervezet intézményeinek járvány elleni védekezését, ezért a magánlabor és a Magyar Vöröskereszt minden céget arra buzdít, hogy az ünnepek előtt még segítsen többek között a Családok Átmeneti Otthonainak és a hajléktalan ellátó intézményeknek fertőtlenítőszerekkel.

kézfertőtlenítő, covid, koronavírus, magyar vöröskereszt A fertőtlenítőszerre van a legnagyobb szükség Forrás: Magyar Vöröskereszt

A koronavírus-járvány elleni védekezésben használt legszükségesebb eszközök – maszk, kesztyű, fertőtlenítő – nem várt plusz kiadást jelentenek egész évben a segítő szervezeteknek. Minden támogatás jól jön, de most talán ezek jelentik az egyik legnagyobb segítséget. A megfelelő mennyiségű és minőségű eszközök megvásárlása elengedhetetlen, hiszen csak így tudjuk szavatolni ügyfeleink és dolgozóink biztonságát, azonban ezek beszerzése minden hónapban jelentős plusz költségeket jelent a Magyar Vöröskeresztnek. Ezt vállalta át tőlünk ezer liter fertőtlenítő, száz liter kézfertőtlenítő folyadék és tízezer maszk megvásárlásával a Synlab – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója

A magándiagnosztikai laboratórium kereskedelmi igazgatója, Póda Tamás az átadáson hozzátette, mint egészségügyi szolgáltató tisztában vannak vele, mekkora változásokat, plusz anyagi és humánerőforrást igényel a járvány elleni védekezés. Ezért olyan szervezettel keresték a kapcsolódást, akiktől átlag feletti teljesítményt követel a járványhelyzet. „A Magyar Vöröskereszttől a jövőben is karnyújtásnyira maradunk”- jegyezte meg a kereskedelmi igazgató.

Forrás: EgészségKalauz