Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Már a 4. oltásra készülnek a németek - 80 millió adag omikron specifikus Pfizert rendeltek

koronavírus, covid, oltás, vakcina

A németek már a 4. oltásra készülnek az omikron miatt.

A két adagból álló oltás és a frissítő oltás után negyedik adag is szükséges az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni vakcinából a kórokozó omikron nevű változata miatt a német szövetségi egészségügyi miniszter szerint.

Karl Lauterbach szerdai berlini tájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: egyelőre nincsenek adatok arról, hogy a frissítő oltás meddig véd az omikron változattól.

Ugyanakkor "tudósként abból indulok ki, hogy egy negyedik oltásra is szükség lesz" - tette hozzá a szociáldemokrata politikus, akit Németország leginkább elismert közegészségügyi szakértői között tartanak számon.

A kölni egyetem egészség-gazdaságtani és epidemiológiai intézetének (IGKE) politikai munkája miatt fizetés nélküli szabadságon lévő igazgatója elmondta, hogy a kormányzat már készül is az oltási kampány negyedik szakaszára; megrendelték a német BioNTech és az amerikai Pfizer közös fejlesztésű oltóanyagának az omikronra optimalizált változatát, amelyből 80 millió adagra számítanak.

Olvasson tovább! Koronavírus-variánsok – alfától omikronig: egyre „veszélyesebb” verziók jelennek meg?

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához