Ezeket látta már?

Megkezdte a fertőtlenítők kiszállítását a Mol

kézfertőtlenítő, fertőtlenítő, fertőtlenítő szer, mol, koronavírus

A Mol nemrég mindössze két hét alatt állította át egyik kenőanyaggyárát kéz- és felületfertőtlenítők gyártására. Az elkészült anyagokat először a koronavírus elleni küzdelem szempontjából kiemelten fontos intézményeknek juttatják el.

A Mol március 25-én jelentette be, hogy koronavírus miatt kialakult krízishelyzet miatt kéz- és felületfertőtlenítők gyártására állítja át almásfüzitői gyárát. Az üzem azóta is folyamatosan működik, a dolgozók a nap 24 órájában, 2 műszakban készítik a fertőtlenítőket. A folyamatos munkának köszönhetően napi 50 ezer liter készül a Hygi névre hallgató szerből, melynek receptje a WHO ajánlása alapján készült.

A Portfolio.hu beszámolója alapján a Mol az ígéreteknek megfelelően megkezdte a szállítást, és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Központi Kórház már meg is kapta a fertőtlenítőt. Az eredeti tervek szerint a szert először a koronavírus elleni küzdelem szempontjából kiemelten fontosnak számító intézmények (például kórházak, önkormányzatok) kapják meg, később pedig kereskedelmi forgalomba is kerül.

Nem éri el a háziorvosát? Hívja az Egészségkalauz orvosait! Kattintson IDE!

Forrás: portfolio.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához