Ezeket látta már?

mRNS oltás után szívizomgyulladás - új kutatási eredmények láttak napvilágot

szívizomgyulladás, covid, oltás, koronavírus

Újabb vizsgálat mutatott arra rá, hogy a tartósabban a szervezetben jelenlévő tüskefehérjék - akár az oltásokból akár a természetes fertőzést követően - kapcsolatban állhatnak egyes mellékhatásokkal.

Dobson Szabolcs gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt az mRNS vakcinák lehetséges hatásait vizsgáló kutatások legújabb eredményekről:

"Az mRNS típusú Covid-19 vakcinák egyes mellékhatásainak tüskefehérje hipotéziséről, amely szerint az oltások hatására termelődő virális Spike (S), avagy tüskefehérje bejuthat a vérkeringésbe és a szervezet egészét érintő hatásokat válthat ki: 2021 májusa óta tudjuk, hogy már egy nappal a Moderna oltás után a vérkeringésben valóban kimutatható volt az S1 fehérje alegység nagyon alacsony, 150 pg/ml koncentrációban kb. 2 héten át, de egy vakcina által kiváltott trombocitopéniában szenvedő női oltottnál ennek csaknem a százszorosát mutatták ki. Mivel a tüskefehérje ilyenkor különböző szövetekben termelődhet, a termelődés helyén koncentrációja jóval nagyobb lehet mint a vérben.

Ami a termelődés időtartamát illeti, leírtak a második Pfizer és Moderna oltás utáni legfeljebb 60 napos tüskefehérje jelenlétet a hónalji nyirokcsomókban, de egy lektorálás előtti tanulmány beszámolt 6 hónapnál hosszabb jelenlétről a vérben. A Covid-19 fertőzés során is jelenhet meg tüskefehérje a vérben, nagyjából az mRNS oltásokéhoz hasonló koncentrációban (50 pg/ml középérték és 1 ng/ml maximális érték).

Azonban a természetes fertőzés és az mRNS oltás utáni tüskefehérje termelődés és annak szervezetben történő megoszlása eltérő kinetikával jellemezhető. Ílymódon tehát nem zárható ki (de jelenleg még nem is igazolt), hogy a tartósabban a szervezetben jelenlévő tüskefehérjék (akár az oltásokból akár a természetes fertőzést követően) kapcsolatban állhatnak egyes mellékhatásokkal, mint pl. a szívizomgyulladással (erről jelent meg referátum ezen az oldalon). Erről további vizsgálatok szükségesek."

Ez is érdekelheti

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezt jelenti, ha oltás után nincs semmilyen oltási tünete

Forrás: Egészségügyi szakirodalmi tallózó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához