Ezeket látta már?

Normális, hogy a kisfiam 2 hónapja volt covidos, de még mindig köhög? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

köhögés, gyerek

Sajnos a covid utóhatásaitól a mai napig szenved. Eltelt lassan 2 hónap de még mindig mindig köhög.

A Vakcinainfó - Az orvos válaszol csoportba egy aggódó édesanya írt, akinek a kisfia 2 hónapja volt covidos, azonban a köhögés azóta sem múlt el.

Az édesanya kérdése:

"Tisztelt Orvosok!

Már annyiszor voltak segítségünkre! Ezt nagyon nagyon köszönöm! Ismételten egy kérdéssel fordulnèk Önökhöz!

Kisfiam 3,5 èves kiscsoportos ovódás. Októberben, novemberben szinte minden ovis betegsèget elkapott amit lehetett sajnos! Volt a kéz-láb-körömfájás, volt igazolt Covidos és csakhogy tènyleg jó legyen, kapott egy húgyuti fertőzést!

Sajnos a covid utóhatàsaitól a mai napig szenved! Eltelt lassan 2 hónap de mèg mindig mindig köhög. Közössègben nem volt mert a háziorvos kiírta egész decemberre. Hol szàraz, hol hurutos köhögése van ès nem nagyon akar múlni. Köhögès csillapító nyalókàt, inhalálást mondott neki a háziorvos de nem sokat segitett!

Érdemes lenne tovàbb mennünk tüdőgyógyàsz felé, hogy hallgassa meg vagy merre induljunk? Tènyleg ilyen hosszú idő mèg a köhögés elmúlik? Nagyon köszönöm válaszukat!"

Az orvos válasza:

"Ha az elmúlt 2 hónapban, amióta a köhögés fennáll nem volt újabb felső légúti megbetegedés és nem az hozta elő ismét a köhögést, akkor valóban gyermek-pulmonológiai kivizsgálás javasolt."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol