Ezeket látta már?

Perlik a Pfizer és az AstraZeneca gyógyszergyárakat az USA-ban

BioNTech, koronavírus, moderna, pfizer, AstraZeneca, oltás, vakcina

A nagy gyógyszergyárak elleni pert 2020-ban megszüntették, de a fellebbviteli bíróság újranyitotta.

A Reuters számolt be róla, hogy az USA-ban újraindítottak egy pert, ami a Pfizer és az AstraZeneca gyógyszergyárak ellen indult. A per tárgya nem más, mint az a vád, miszerint terrorista szervezetek finanszírozásában vettek részt.

Az eredeti pert Irakban elesett amerikai katonák hozzátartozói indították, összesen 21 alperes, akik azzal vádolják a gyógyszergyárakat, hogy kenőpénzt adtak a Hezbollah által támogatott Dzsajs al-Madi milíciacsoportnak. Ez a csoport irányította Irak egészségügyi minisztériumát, így befolyása volt az egészségügyi felszerelésekkel kapcsolatos megrendelésekre. A felperesek szerint a pénz terrorszervezetek kezébe jutott, amely amerikai katonák halálához vezetett.

2020-ban egyszer már megszüntették a pert, egy szövetségi bírónak köszönhetően, de az alperesek fellebbeztek, és most folytatódik az ügy. Ennek hatására 5 gyógyszercég, köztük a GE Healthcare, a Johnson & Johnson, az AstraZeneca és a Pfizer közös közleményt adott ki, melyben úgy nyilatkoznak, hogy az iraki üzletszerzésük jogos volt, életmentő felszereléseket juttattak az országnak, és nem felelősek semmiért.

Olvasson tovább! Változott a covid-oltás új szakmai ajánlása - ezek az újdonságok

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához