Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek

Szakemberek és hitelesség a Covid-19 elleni küzdelemben

WHO, kampány, covid, kommunikáció

A WHO magyarországi irodájának évindító kampánya éppen ezért fontosnak tartja kiemelni a szaktudás, a hiteles információforrás, valamint az egészségügy és a lakosság közötti bizalom jelentőségét.

A COVID-19 világméretű járvány erősen rávilágított a hiteles kommunikáció jelentőségére. A lakosság és a szakemberek egyaránt keresték és keresik a válaszokat az aktuális kérdésekre, miközben a háttérben tudósok, egészségügyi szakemberek védőoltásokat, gyógyszereket fejlesztenek, rendületlenül dolgoznak a pandémia megállításán. A lakosság fizikai és mentális egészségét támogató tájékoztatásra hatalmas igény jelentkezett.

Ez is érdekelheti!

A koronavírusról szóló hírek uralják a sajtót, a közösségi médiát és általában a közbeszédet. A milliónyi – és nem ritkán ellentmondásos - hír között önmagában könnyen el lehet tévedni, a laikus ember nehezen különbözteti meg a hiteles információt az álhírektől, a tudományosan megalapozott tényeket az időről időre megjelenő megtévesztő információtól. A WHO magyarországi irodájának évindító kampánya éppen ezért fontosnak tartja kiemelni a szaktudás, a hiteles információforrás, valamint az egészségügy és a lakosság közötti bizalom jelentőségét. Az országos kampányban a WHO szakmai partnerei: az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával közösségi közlekedési vállalatok vesznek részt.

Kérdése van a koronavírusról? Bízzon a szakemberekben, tájékozódjon hiteles forrásból! Kérdése van a koronavírusról? Bízzon a szakemberekben, tájékozódjon hiteles forrásból! Forrás: WHO

A kampányban szereplő egészségügyi szakemberek: Dr. Palcsó Barnabás gyógyszerész, Prof. Dr. Széll Márta molekuláris biológus, Dr. Vajer Péter háziorvos és Vankó Annamária védőnő nap mint nap tapasztalják, hogy milyen előnyt jelent a tájékozottság és milyen károkat okoz a téves információ.

A WHO/ Europe és az UNICEF/ECARO szakemberei által fejlesztett alkalmazás, a HealthBuddy+ is bemutatásra kerül, amely a koronavírussal kapcsolatos alapvető kérdésekre ad választ. Az interneten megtalálható, illetve az okostelefonokra letölthető ingyenes online chatbot immár magyar nyelven is elérhető és olyan, sokak által feltett lényegesebb kérdésekre ad választ, mint hogy mire jók a védőoltások, miként befolyásolja a védőoltás a termékenységet, mit tehetünk a fizikai és mentális egészségünk védelmében, vagy hogy a fokhagyma hatékony-e a COVID-19 ellen, stb. Az online eszköz tartalma folyamatosan bővül.

Bemutatkozó videók

Forrás: WHO
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához