Tervezhetek-e húsvéti látogatást covid fertőzés után? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

covid, koronavírus, tünetek, vakcinainfó, orvos válaszol

Tisztelt Orvosok! Elolvastam covid témában a Gyík-okat, választ nem találtam, és inkább a szüleim védelmében szeretném megerősítő válaszukat kérni.

47 éves, cukorbeteg, magasvérnyomásos 3x oltott (2 astra, 1 modena:2021.10.15.) vagyok. Március 29-én pozitív PCR-teszttel igazolt covidos lettem. Láz, köhögés, orrfolyás nem volt, de fülfájás, arc-és homloküreg gyulladás (h.o.-val telefonon konzultálva megállapított) igen, mely 10 napig tartó antibiotikummal kezelt. Ezen kívül torokkaparás, rekedtség, orrdugulás, légúti szárazérzés, orrban fura füstszag (náthás tünetek) igen. Április 10.-én, a betegség 13. napján otthoni nyáltesztem negatív, de a náthás tünetek még mindig (mai napig) fennállnak, mintha ez nem változna.

Most húsvétkor, a pozitív teszthez képest 18. napon tervezem a 3x oltott, idős szülőkkel a találkozást, és ha ezek a tünetek fennállnak előfordulhat,hogy még fertőzök? PCR-tesztet már nem lesz időm elvégeztetni, a negatív gyorsteszt pedig bizonytalan eredmény. Elnézést, ha túlaggódom... Nagyon szépen köszönöm áldozatos munkájukat!

Ez is érdekelheti!

Kedves kérdező! Háziorvosa az antibiotikum felírásával egy bakteriális felülfertőződést véleményezett. Az eltelt idő és a negatív nyálteszt miatt úgy gondolom, hogy coviddal már nem fertőzheti meg a szüleit, de a náthás tünetek miatt megértem aggódalmát, hiszen az egyéb légúti betegségek is elkaphatók. Ha egyetért vele, akkor csak a nátha miatt javasolnám a maszk használatát és bizonyos távolságtartást is (puszi helyett ölelés).

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol