Ezeket látta már?

Utazáshoz angol nyelvű oltási igazolás: így szerezze be

utazás, repülési betegség

Ha nem akar sokat várni, akkor elmondjuk, hogy hol tudja a leggyorsabban beszerezni a nyaraláshoz az angol nyelvű igazolást.

Magyarországon május 20. óta mindenki kétnyelvű igazolást kap, akit beoltottak a koronavírus ellen, de ha korábban oltották be, akkor is van megoldás.

Keresse fel a háziorvosát vagy az oltóorvost

Tény, hogy külön kell kérni az igazolást, de a folyamat igen gördülékeny. Az egyedüli, amit tennie kell, hogy a háziorvosához fordul - akkor is megteheti ezt, ha oltóponton oltották.

De bizonyos kórházak, mint például a budapesti Uzsoki utcai kórház vagy a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház e-mailben is fogadja a kérelmeket, és a szükséges adatok megadása után néhány nap múlva már át is lehet venni személyesen a dokumentumot.

Az oltási igazolás angol nyelvű verzióját innen is letöltheti, kattintson!

A Honvédkórházban azonban lassabban mennek a dolgok a sok beoltott miatt, így itt ezért arra kérik az ott beoltottakat, hogy a háziorvosukat keressék fel ez ügyben. Általánosan igaz az, hogy akit 2021.05.21. előtt oltottak, az NNK által közzétett tájékoztatás szerint bármilyen engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthatja, tehát a háziorvos is.

Ezt is olvassa el: 8 ország, amelyik elfogadja a védettségi igazolványunkat!

A jelenlegi helyzet szerint a kétnyelvű igazolás szinte mindenhol kell a határátlépésnél, egészen addig, amíg elérhető nem lesz az egységes, uniós vakcina útlevél, ami természetesen az uniós országok közötti utazásokhoz tudunk "csak" használni majd. A jelenlegi állapot szerint a Sinopharm és a Szputnyik vakcinákkal oltottak ezt nem kaphatják meg, de ez még változhat.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz