Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Sértegetés, lehangolás: kiabálni a gyermekkel ugyanolyan káros, mint a fizikai bántalmazás!

gyerek, verbális bántalmazás

A szülők, tanárok, edzők és más felnőttek, akik gyerekekre kiabálnak, becsmérlők vagy gyakran verbálisan fenyegetőzők, ugyanolyan károsak a gyermek fejlődésére, mint a szexuális vagy fizikai bántalmazás .

A Child Abuse & Neglect folyóiratban megjelent tanulmány 166 korábbi tanulmányt tekintett át, hogy részletes elemzést készítsen a témával kapcsolatos szakirodalomról.

A szerzők azt szorgalmazták, hogy a gyermekkori verbális bántalmazásnak saját kategóriát kell tulajdonítani.

A gyermekekkel való rossz bánásmód jelenleg négy kategóriába sorolható

  1. fizikai bántalmazás
  2. szexuális bántalmazás
  3. érzelmi bántalmazás,
  4. amelynek része a verbális bántalmazás és az elhanyagolás

Az érzelmi bántalmazás más formáitól eltérően, beleértve a közömbösséget, a csendes bánásmódot és a családon belüli erőszak szemtanúit, a kutatók a verbális bántalmazást „nyilvánvalóbbnak” minősítették, és azt mondták, hogy „különös figyelmet érdemel”.

"A gyermekkori verbális bántalmazást, kétségbeesetten el kell ismerni a bántalmazás altípusaként, az egész életen át tartó negatív következmények miatt" - mondta Shanta Dube professzor, a tanulmány vezető szerzője és a Wingate Egyetem közegészségügyi mesterképzésének igazgatója.

Egy életre megsebezve

A tanulmány, amely a felnőttek – például szülők, tanárok és edzők – kiabálásának hatását vizsgálta, számos tanulmányt idézett, amelyek szerint a gyermekkori verbális bántalmazás tartós hatásai mentális szorongásként, például depresszióként és haragként nyilvánulhatnak meg.

Külső tünetek, például bűncselekmények elkövetése, szerhasználat vagy visszaélések elkövetése; és a fizikai egészséget érintő következmények, mint például az elhízás vagy a tüdőbetegség kialakulása

Jessica Bondy, a Words Matter alapítója hangsúlyozta annak fontosságát, hogy megértsük „a gyermekkori verbális bántalmazás valódi mértékét és hatását”.

„Néha minden felnőtt túlterhelődik, és akaratlanul is kimond valamit” – nyilatkozta. „Közösen kell dolgoznunk azon, hogy módokat találjunk ezeknek a cselekedeteknek a felismerésére, és véget vessünk a felnőttek gyermekkori verbális zaklatásának, hogy a gyerekek virágozhassanak.”

A kutatók azt is szorgalmazták, hogy a gyermekkori verbális bántalmazás meghatározásakor „következetességre van szükség”, hogy „elterjedtsége és hatása megfelelően mérhető legyen, és a beavatkozásokat ki lehessen fejleszteni”.

A Words Matter weboldalon elérhető források arra ösztönzik a felnőtteket, hogy kerüljék a kiabálást, sértegetést, lehangolást vagy névkiáltást, amikor gyerekekkel beszélnek, valamint gondolkodjanak beszéd előtt, és szánjanak időt a gyermekkel való kapcsolat helyreállítására, miután valami bántó dolgot mondtak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mentális egészségForrás: CNN
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához