Ezeket látta már?

Közösségi hálókkal a világjárványok ellen...

2010.12.18. Módosítva: 2015.11.04.

A közösségi hálók segíthetnek a világjárványok megelőzésében! A közösségi hálók - mint a Facebook vagy a Twitter - nagy segítséget nyújthatnak a világjárványok terjedésének észlelésében és megfékezésében - hangsúlyozták egy egészségügyi világkonferencia szakértői.

Az internet új szintre emelte a fertőző betegségek észlelését és megelőzését - összegezték tapasztalataikat a szerdán lezárult eHealth 2010 kongresszus résztvevői.

Közösségi hálókkal a világjárványok ellen...

Patty Kostkova, a City University London kutatója szerint a megelőzésen kívül a közösségi hálóknak fontos szerepük lehet abban is, hogy hatékonyabbá tegyék a betegek és az orvosok közötti együttműködést. Gayo Diallo bodeaux-i egyetemi kutató arról beszélt, hogy az okostelefonok felhasználásával a közösségi hálók alkalmasak lehetnek a páciensek otthoni kezelésének megszervezésében a kórházi ellátás helyett.

A háromnapos casablancai konferencia szakértői rámutattak, hogy az aggódó helyi közösségek twitteres bejegyzései, illetve egyéb közösségi oldalra küldött üzenetei szintén hozzájárulhatnak a kezdődő járványok észleléséhez.

Forrás: MTI