Ezeket látta már?

Az ötven első randi - a valóságban

Talán emlékeznek Az 50 első randi című filmre, amelynek hősnője elveszítette az emlékezőképességét, és ugyanabban a napban ragadt évekig. A brit Michelle Philpots számára mindez a rideg valóság.

A történet nem egyedi, a Bill Murray által alakított karakter is valami hasonló szituációba került az Idétlen időkig című vígjátékban, bár ő ott nem szenvedett semmiféle agykárosodást. A most 47 éves Michelle Philpots azonban igen, 1985-ben egy motorbalesetet, majd később, 1990-ben egy másik fejsérüléssel járó esést. Mindezeknek köszönhetően 1994-ben komoly epilepsziát diagnosztizáltak nála, amely miatt jelentős mennyiségű agysejtje pusztult el.

Az ötven első randi - a valóságban

Mindezek azt eredményezték, hogy Michelle számára 16 évvel ezelőtt megállt az idő. A nő nem képes megjegyezni hosszú távon semmit, gyakorlatilag minden egyes nap úgy ébred, mintha 1994-ben lenne. Az 50 első randi Drew Barrymore által alakított főszereplőjéhez képest azonban némi előnyben van (ha lehet ezt annak nevezni), mivel arra emlékszik, hogy nem emlékszik semmire. Férje, aki a kóros állapot kialakulása után három évvel vette el gyakorta fényképalbumokkal kell hogy bizonyítsa, hogy ki is ő valójában, de nem ez a legnagyobb probléma: a nő csak GPS navigációs készülékkel tud elmenni vásárolni, vagy bárhová, mivel e nélkül nem találna haza. Minden egyes kis információt a telefonjába, vagy kis sárga post it-okra kell hogy felírjon, hogy bármi is megmaradjon belőlük.

Michelle így nyilatkozott az állapotáról: "Mikor kinézek az ablakon ébredés után, minden olyan, mint régen volt. Néha állítólag azt hiszem, hogy ez az egész csak rossz álom volt. De aztán tudomásul kell vennem, hogy ugyanazt a napot élem át újra és újra, mert a memóriám elveszett, és már soha nem fog visszatérni."

Forrás: Medipress