Ezeket látta már?

Csokoládéval - a menstruációs fájdalom ellen?!

2011.07.27. Módosítva: 2015.11.04.

Csodatévő csokoládé! Végre lelkiismeret-furdalás nélkül nyúlhatnak a nő a csokoládé után, egy cég ugyanis olyan termékkel állt elő, amely gyulladáscsökkentő összetevőinek – a barátcserjének és az áfonyának köszönhetően – enyhíti a menstruációs fájdalmakat.

A fekete csokiból készült CocoPMS névre hallgató trüffel enyhíti a hasgörcsöt és a fejfájást, ráadásul összetevőinek köszönhetően finom, áfonya íze van. "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy elsőként törhetünk be a piacra egy egészséges csokoládéval, amely számos minőségi tápanyagot tartalmaz" – nyilatkozta a terméket gyártó Xan Confections vezérigazgatója, Susan Johnson.

Csokoládéval - a menstruációs fájdalom ellen?!

A menstruáció előtti két hétben a nők egyharmada szenved premenstruációs tünetektől, melyeket a progeszteronszintben bekövetkező változások okoznak. A tünetek a hasgörcstől kezdve, a fáradtságon át, az egészen elviselhetetlen fájdalmakig terjedhetnek.

Az új csokoládét egy amerikai cég fejlesztette ki, és Coco PMS nevű termékük egy széles termékskála egyik részét képezi. További termékeik közt szerepel a CocoHeart, amely az egészséges szívhez segíti hozzá fogyasztóit, valamint a Coco Preggers, mely jótékonyan hat a várandósokra, mivel 200 mikrogramm folsavat és omega-3 zsírsavat is tartalmaz.

Az úgynevezett funkcionális csokoládék piaca egyre nő, de Angliában például még így is mindössze két százalékát teszik ki a teljes csokoládépiacnak, és ez az arány az Egyesült Államokban sem sokkal magasabb. "A csokoládéra mindig is inkább úgy tekintettek az emberek, mint élvezeti cikkre, nem pedig úgy, mint egy gyógyhatású készítményre.

Az, hogy a csokoládé jótékonyan hat a szívre, segít egy egészséges magzat kihordásában vagy csökkenti a PMS tüneteit, a legtöbb ember számára újdonság. De a nőknek végre lesz valami elfogadható kifogásuk, hogy miért is kell folyton csokit enniük" – összegezte véleményét Jane Barnett, a Mintel innovációs szakembere.

Forrás: Medipress