Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

„Tavaszi szél vizet áraszt…” – akár a felfázásról is szólhatna ez a dal

Ez az oka, amiért együttlétek után jelentkeznek a hólyaghurut tünetei

A népdalok gyakran éneklik meg, hogyan hozza el a tavasz a természet megújulását, és hogy a szerelem is ilyenkor kap csak igazán lángra. Arról persze nem szokás dalolni, hogy az önfeledt perceket már a régi időkben is beárnyékolhatta a szex utáni hólyaghurut…

„Minden madár társat választ”

Népdalaink virágnyelven számos szexuális utalást is rejtenek, állítják hozzáértők, akik szerint például a „nyisd ki rózsám kapudat” valójában felhívás a behatolás engedélyezésére. Hiszen amióta világ a világ, sose volt ez másképp így tavasszal: végre ismét meleg napsugarak csiklandozzák a bőrünket, nyílnak a virágok, könnyebben nyílnak meg a szívek, a vágyakozó karok – és combok... Csakhogy az intenzív szerelmeskedés kockázatokat is rejt, amint ezt már nagyanyáink is megfigyelték.

Amikor a szerelmeskedés után jött a hólyaghurut…

A régiek „nászutas betegségnek” hívták a jelenséget, amikor az intenzív házasélet nyomán az ifjú menyecskét felfázásos tünetek kezdték gyötörni: sűrű vizelési inger, illetve égő, csípő érzés pisilés közben. A probléma ma is létezik, még ha napjainkban már inkább a prózai „szex utáni hólyaghurut” elnevezést használjuk is rá.

Pedig valójában baktérium a ludas!

A hólyaghurutot baktériumfertőzés okozza, és a betegségnek csak annyi köze van a szexhez, hogy az intim együttlét során elég magas a kockázata annak, hogy az anatómiai okoknál fogva meglehetősen zsúfolt női gáttájékról – a közeli hüvelyből vagy a végbélnyílás környékéről – kórokozó sodródjék a húgycsőbe. Ha az amúgy is rövid női húgycsövön át a betolakodó baktérium feljut a húgyhólyagig, akkor ott megtapadva gyulladást, azaz hólyaghurutot okozhat.

Segíthet a természet patikája

Bár a hólyaghurutot baktériumok okozzák, ezek ellen mégsem csak antibiotikumokkal vehetjük fel a harcot. Ha időben fülön csípjük a fertőzést, vagyis az első tünetek jelentkezésekor azonnal megkezdjük a célzott kezelést, akkor még akár gyógynövények segítségével is megszabadulhatunk ettől a kellemetlen kórságtól. Húgyúti panaszok esetén hatásos segítséget jelenthet az aranyvessző, a tőzegáfonya, illetve a medveszőlőlevél. A medveszőlőlevélnek a húgyutakban kifejtett antibakteriális hatását immár tudományos vizsgálatokkal is igazolták. Fontos továbbá, hogy ügyeljünk a bőséges, naponta legalább másfél-két liternyi folyadékfogyasztásra is, mert ezáltal rendszeresen és alaposan átmoshatjuk a húgyutakat, ami ugyancsak segít megszabadulni a kórokozóktól.

Hogyan védjük ki a szex utáni hólyaghurutot?

Ha hajlamosak vagyunk a szerelmeskedés után jelentkező „felfázásra”, akkor mindenképpen érdemes odafigyelnünk a hüvelyflóránk egyensúlyára. A káros baktériumok ugyanis sok esetben a szomszédos hüvelyből sodródnak a húgycsőnyílásba. Patikában kapható hüvelyi pH-regeneráló készítménnyel azonban sikeresen helyreállítható, illetve megőrizhető lehet a hüvelyflóra egészséges egyensúlya.

Fontos továbbá a körültekintő intimhigiénia a szerelmeskedést megelőzően, és ez ugyanúgy vonatkozik mindkét félre! Sokat segíthet az is, ha együttlét után a nő azonnal kimegy pisilni, mert így a húgycsőbe esetleg belesodródott kórokozókat is kipisilheti, még mielőtt azok feljebb jutva nagyobb galibát okozhatnának.

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához