Ezeket látta már?

Menstruáció csúsztatása - ezeket teheti, ha rosszkor jönnének azok a bizonyos napok

menstruáció csúsztatása késleltetése hogyan fogamzásgátló természetes

Bár nem ajánlott beleszólni a ciklusba, ám ha nagyon muszáj, a következő módszerekkel csúsztathatja a vérzést.

Legyen szó nyaralásról, esküvőről, vagy valamilyen fontosabb eseményről, előfordulhat, hogy a menstruációs vérzés a lehető legrosszabbkor jönne. Ilyen esetekre vannak hormonális és természetes módszerek, melyekkel elcsúsztathatóak azok a nehéz napok. Íme, milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre és mikre figyeljünk ilyenkor!

Hormonális fogamzásgátlók

Ez a legegyszerűbb módja a vérzés csúsztatásának. Ha már eleve szed valamilyen kombinált fogamzásgátló tablettát, akkor két lehetősége van: vagy szedje pár nappal kevesebb ideig vagy pedig pár nappal több ideig (maximum egy héttel csúsztassa a menstruációt). Érdemes tudni, hogy mindenkinek a teste máshogy reagál erre, így lehet, hogy semmi vért nem fog tapasztalni, de előfordulhat, hogy jelentkezik majd némi pecsételő vérzés, így betét mindenképp legyen magánál!

Noreszteron készítmények

A noreszteron a progeszteron egy fajtája, melyet eredetileg a menstruációs zavarokra és endometriózisos fájdalmakra használtak, ám az utóbbi időben a fogamzásgátlókban is helyet kapott. Sokan szokták alkalmazni a menstruáció késleltetésére, ha nem szednek más fogamzásgátló tablettát. Előtte mindenképp beszélje meg orvosával, ha szeretné csúsztatni a vérzését, ugyanis csak szakember írhatja fel.

A készítményt a 3-4 nappal a menstruáció várható kezdete előtt kell bevenni és a vérzésnek a tabletta abbahagyásától számított 2-3 napon belül kell megjönnie. Jó oldala, hogy csökkenti az áttöréses vérzés esélyét, így valószínű, hogy semmit sem fog nyaralása során tapasztalni.

Fontos megjegyezni, hogy önmagában fogamzásgátlóként nem alkalmazható.

Természetes módszerek

Léteznek természetes módszerek is a menstruáció csúsztatására, ám ezek nem garantálnak semmit, ráadásul semmi tudományok bizonyíték nem támasztja alá hatékonyságukat. Ennek ellenére, ha szeretne tolni a vérzésén, ám nem akar hormonokkal beleavatkozni, akkor a következőket ajánlják:

  • almaecet
  • citromlé
  • C-vitamin
  • paradicsom
  • rozmaring tea (ezzel előrehozhatjuk, nem pedig késleltethetjük)

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Görcsös menstruáció: ekkor jelez a fájdalom miómát, daganatot

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mensturáció

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához