Ezeket látta már?

Barbra Streisand szociális fóbiája

Különös betegségben szenved Barbra Streisand! Barbra Streisand szembe tud nézni félelmeivel. Emberek milliói imádják csodás hangjáért és kiváló alakításaiért, ö mégis retteg és rátör a szorongás, ha fellépése van. Hogy lehet ez?

Barbra Streisand került már kínos helyzetbe amiatt, hogy élő fellépése alatt elfelejtette saját dalainak szövegét. Később bevallotta, hogy SAD-ben szenved. Az ún. Social Anxiety Disorder valójában egy szociális fóbia, mely miatt retteg, ha társas szituációba kerül, és tömeg előtt kell szerepelnie. Nem ő az egyetlen híresség, akit kínoz a lámpaláz és a szorongás, mégis a kívülállóknak ez rendkívül meglepő.

Barbra Streisand szociális fóbiája

A méltán híres színész- és énekesnőt számos díjjal jutalmazták már munkája során. Többször vehette át a Golden Globe- és az Oscar-díjat is kiváló alakításaiért, illetve zenei tehetségét elismerve, Grammy-díjjal jutalmazták. Tehetsége ellenére minden fellépése előtt és alatt meg kell küzdenie saját démonjaival, hogy ki tudjon állni a közönség elé.

A szociális szorongás, a tömegiszony, a nyílt tereken való félelemtől rengeteg ember szenved. Az viszont szinte megmagyarázhatatlannak tűnik, hogy azok a személyek, akik rettegnek a nagyközönség előtt, vagy akár egy maroknyi embernek előadni és megmutatni produkciójukat, miért válnak közszereplővé.

Barbra több interjújában elmondta, hogy nagyon nehezen tudott megbirkózni a betegségével. Folyamatosan retteg, hogy nem tud helytállni a nyilvános szereplései alkalmával. Bár tudja, hogy az élő műsorok során gyakran hibáznak az előadók, ő ezt mégsem képes a megfelelő nyugalommal és humorral kezelni. Éppen emiatt az emlékezetében soha nem a sikeres fellépései maradnak meg, hanem azok, amelyek alatt problémái adódtak.

Rajongóinak viszont nem kell rettegnie, hiszen szorongásai ellenére Barbra Streisand még mindig aktív, dolgozik és alkot és amint elegendő bátorságot gyűjtött össze, hogy kiálljon a színpadra, csodás előadásokkal örvendezteti meg a nagyérdeműt.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához