Ezeket látta már?

Prostitúció és személyiségzavar

A szüzesség áruba bocsátása?

A prostitúció maga mint szó latin eredettel bír, jelentése előre-, oda-, vagy kiállítani.

Prostitúció és személyiségzavar

Prostituáltnak nevezzük azt, aki másnak öröm/kéj tárgyául szolgál. IGEN, ilyen értelemben a szüzességét áruló személy is, másnak öröm és kéj tárgyául szolgál.

A prostitúció pedig nem más, mint a kéjelgés keresetszerű űzése, a nemi kapcsolatoknak az a módja, amelyet az üzletszerűség, az alkalmi jelleg és az érzelmi közömbösség jellemez. A női test "gazdasági hasznosítása". A nő nemi szerve a gazdasági tevékenység alapja...

IGEN - a szüzességüket áruló hölgyek is eme gazdasági tevékenységet folytatják, ugyanezen koreográfia szerint.

A 2006-ban hatályos magyar törvények szerint a prostitúció önmagában nem számít bűncselekménynek (csak a szervezetten végzett, illetve az arra való kényszerítés, az abból való haszonhúzás egy másik, a prostitúciót személyesen nem folytató fél részéről, vagyis - a futtatás - számít annak).

Tehát nyugodtan árulhatják a jogszabályaink szerint is a szüzességet a hölgyek, mindaddig, amíg egy másik fél nem profitál az effajta bevételből.

A prostitúció egyidős az emberiség történetével. Első nyomait valamennyi ókori nép múltjában fellelhetjük,(vallási kultuszokkal kapcsolatosan, vagy a "vendégszerető" prostitúció létezésében). Napjainkban is szinte mindenhol megtalálható, a luxustól (a gazdag, jómódú lányok) a nyomorúságosabb (útszéli lányok) társadalmi rétegeiig. Elég csak egy napilapot átolvasnunk, s abban is találkozunk ilyen tartalmakkal bíró hirdetésekkel (telefonon keresztül elérhető lányok, akik saját "lakásukban" folytatják ezt a tevékenységet - nos ők a középréteg szintjén élők).

Az összes prostitúciót folytató lánynál nagyon erős személyiségzavart figyelhetünk meg,melynek egyik alappillére,az önértékelési zavar - a kisebbségi érzés, az "értéktelen vagyok" érzet, a nemi identitás zavarai stb... - melyet próbálnak kompenzálni....s ez, az ami legfőképpen prostituálttá teszi őket, valójában hormonálisan is intenzívebbek a szexuális igényeik. Ehhez jönnek természetesen az anyagiak - a "könnyű pénzkereseti" lehetőség érzete. Általában gyermeki lelkületűek. Nem tudják kellően kontrollálni az érzelmeiket. Hiányzik belőlük a célszerűség, a kitartás és a kezdeményezőkészség.

Sajnos azokkal a lányokkal, akik ily módon tartják fent az életben önmagukat, ez az "életvezetésük, életútjuk" - már nem nagyon lehet ettől az értékrendszerektől "eltéríteni".

Tüneti megnyilvánulásnak kell tekintenünk a prostitúciót, az egyén és a társadalom oldaláról is!!! (még akkor is, ha a szüzességét áruló lány elméletileg tovább nem folytatja, a testének az áruba bocsátását). Soha semmilyen körülmények között ne ítéljük el az egyént a prostitúcióért! Nem a prostitúció támogatásáról van szó, hanem az egyén cselekedeteinek és személyének különválasztásáról.

Ekkor tudjuk megadni neki azt az elfogadást (lelki támogatást), amire ahhoz van szüksége, hogy ő is eltudja önmagát fogadni, és a személyisége a megfelelő irányba és tartalommal fejlődhessen.

Ideális lenne, ha ezt az elfogadást már a szerető légkörű családjától megkapná születése pillanatától a gyermek. Csak ez az egyetlen út, hogy gyermekeinkkel ne fordulhassanak elő olyan történések, amelyek a testük áruba bocsátásához vezethetnek!

Forrás: EgészségKalauz