Ezeket látta már?

Pszichológiai tanácsadással segítik a covid után visszatérő munkavállalókat

pszichológus, koronavírus, pandémia, munkahely

A koronavírus-járvány és az azzal járó korlátozások, szigorú intézkedések alapjaiban változtatták meg a munka világát az elmúlt két évben.

Mindez azzal járt, hogy a munkavállalók folyamatos stressznek, állandó bizonytalanságnak voltak kitéve. Munkaadói oldalról az elsők közt ismerte fel a Metrodom azt, hogy ennek az embert próbáló időszaknak a feldolgozásában segíteni kell az irodába visszatérő dolgozóknak. Ennek megfelelően idén munkavállalói támogatói programot indítottak a lakóingatlan-fejlesztő vállalatnál, aminek keretében az alkalmazottak pszichológiai, jogi, pénzügyi és táplálkozási tanácsadásra jelentkezhetnek, és igényeik, időbeosztásuk szerint vehetnek részt a személyes, az egyéni problémák átbeszélésére, anonim módon lehetőséget adó szakértői konzultációkon.

„A visszajelzések alapján nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a négy területet felölelő tanácsadási programunkat, mivel az első három hónapban összesen 15 órányi tanácsadáson vettek részt cégünk munkavállalói. A legtöbben pszichológussal egyeztettek, de a másik három témakör iránt is sokan érdeklődtek. Egész évben elérhető lesz a dolgozóink számára ez a program, amit az egészséggel és az életmóddal kapcsolatos webinárok indításával teszünk még teljesebbé” – mondta el Birszki Tímea, a Metrodom HR igazgatója.

A szakember hozzátette, hogy ezeken felüli állandó juttatásként a vállalat dolgozói számára, ahogy eddig, úgy a jövőben is biztosítják a meleg ebédet, az általános magán egészségügyi ellátást, a home office munkavégzést, illetve családbarát munkahelyként akár a hatórás foglalkoztatás lehetőségét is.

Lelki egészség: 9 tanács, ami segíthet megőrizni - olvasson tovább!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához