Ezeket látta már?

Stresszünket növeli: az e-mail

Egy az IBM által szponzorált kutatás eredményei szerint az e-mail forgalom jelentősen növeli a munkahelyi stresszt.

A kutatás 629 menedzser megkérdezésével vizsgálta a munkahelyi stressz és a napi e-mail forgalom kapcsolatát, és a résztvevő vezetők 45%-a úgy nyilatkozott, hogy a túl sok, semmilyen jelentőséggel nem rendelkező e-mail bizony növeli a munkahelyi stresszt.

Stresszünket növeli: az e-mail

A megkérdezettek 7%-a szerint ez a jelenség elképesztően zavaró, míg a menedzserek 50%-a szerint a megválaszolatlan e-mailek ugyanolyan stresszfaktorok, mint a nagy e-mail forgalom. A felmérések szerint munkavállalók 48%-át érinti a folyamatos e-mailekre válaszolgatásból adódó stressz, míg az 500 főnél több munkatárssal dolgozó cégeknél ez az arány már 54%-ot is kitesz.

Mindezek mellett a válaszadók egyöntetűen annak a véleményüknek adtak hangot, hogy az e-mail máig a legszélesebb körben használható együttes munkavégzésre alkalmas eszköz, a baj csupán az, hogy sokszor rosszul használják, illetve túlságosan nagymértékben, ami pedig olyan plusz munkahelyi stresszhez vezet, ami egyébként elkerülhető lehetne.

A felmérésben résztvevők 75%-a már legalább egyszer küldött e-mail üzenetet olyan személynek, akinek nem kellett volna, és a mindenkinek válaszolás, illetve az egyszemélynek küldött válaszüzenetek hibás használata is ugyanilyen jellemző. De az is a stressz káros hatásairól árulkodik, hogy a válaszadók 49%-a már biztosan írt olyan tartalmú üzenetet hivatalos kommunikációként is, amelyet később megbánt.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához