Ezeket látta már?

A legkisebb dolog esetén is azonnal kiabálok, mit tehetnék? Az orvos válaszol

stressz, depresszió, szorongás, mentális zavar

Évek óta érzem, hogy valamit tennem kell, mert rossz irányba haladok. Két kislányom van, akiket imádok, de a legkisebb dolog esetén is azonnal robbanok és kiabálok.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Kedves Orvosok! 38 éves, alapbetegségek nélküli nő vagyok, gyógyszert nem szedek. A segítségüket szeretném kérni, hogy milyen irányba induljak el. Évek óta érzem, hogy valamit tennem kell, mert rossz irányba haladok. Két kislányom van, akiket imádok, de a legkisebb dolog esetén is azonnal robbanok és kiabálok. Tegnap este is volt egy ilyen eset, ott döntöttem el, hogy segítséget kell kérnem, mert teljesen el fogom magamtól űzni a gyerekeim. A minta, amit örököltem se túl biztató, anyukámmal a mai napig nem rossz, nem jó, inkább semleges a kapcsolatom. Soha nem volt bizalmi kapcsolat köztünk. Amikor kiabálok és lenyugodtam, azonnal tudom, hogy ez olyan volt, mint anyám és szörnyen érzem magam tőle, mert semmilyen formában nem szeretnék rá hasonlítani. Kérem segítsenek merre induljak, milyen szakembertől kérjek segítséget. Nagyon szépen köszönöm!"

Az orvos válasza:

"Üdv! Pszichológus segítséget lenne érdeme kérnie, abba az irányba kellene elindulni. Addig is, ha érzi, hogy türelmetlen volt, kiabált, stb… bátran kommunikálja ezt a lányai felé, hogy Ön is tudja, hogy ez nem helyes, szeretne is rajta változtatni, de sajnos egyelőre ez nem feltétlen sikerül. És bocsánatot is kérhet akár tőlük, ha úgy érzi, igazságtalan volt. A korábbi generációknál nem volt ez jellemző, mármint a szülők kevésbé tudták nyíltan kommunikálni az ilyen típusú érzelmeiket, és talán ezeknek a transzparenssé tétele is segít abban, hogy a korábbi nem túl jó minta ne öröklődjön tovább."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Depresszió - ha ebből a 10 tünetből 5 ismerős, feltétlen keressen fel egy szakembert!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

depresszió

Forrás: Vakcinainfó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához