Ezeket látta már?

Csináld - vagy felejtsd el? Szexualitás és időskor

Nagypapák a szexről...? Idősebb férfiak számára hasznos lehet beszélni a szexről. Egy tanulmány kimutatta, hogy a férfiak számára hasznos lehet a szexuális problémákról való őszinte baráti beszélgetés.

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy a férfiak számára hasznos lehet a szexuális problémákról való őszinte baráti beszélgetés, mivel ez segítségükre van boldogtalanságuk és az ebből eredő stresszes állapotuk leküzdésében.

Csináld - vagy felejtsd el? Szexualitás és időskor

Amerikai kutatók több mint 800, 57 és 85 éves kor közötti embert kérdeztek meg, akik legalább egyszer szembesültek már valamilyen szexuális problémával, mint pl. a libidó hiánya, fizikai fájdalom vagy merevedési zavar.

A tanulmány kimutatta, hogy kevesebb mint a fele a megkérdezetteknek fordult orvoshoz problémájával és ezek közül is több volt a férfi. Ám a vizsgált egyének közérzete közel egységes volt függetlenül attól, hogy fordult-e orvoshoz, vagy nem.

Váratlan eredmény

"A legváratlanabb eredményt az hozta" - meséli Ryo Hirayama az Oregoni Egyetem végzős diákja - "hogy a szakemberrel történő egyeztetés koránt sem hozta meg a kívánt hatást. A megkérdezett férfiak többsége viszont megkönnyebbült és boldogabb lett, ha problémáiról partnerének vagy egy barátnak mesélhetett. A nők esetében ez viszont nem működött."

Alexis Walker professzor, a tanulmány társszerzője elmondta: "Az eredmények alapján a nők szexuális problémái sokkal komplexebbek, és fenyegetve érezhetik magukat ha erről házastársuknak kellene beszélniük, vagy megoldásukhoz egyszerűen nem elegendő egy barát beavatása."

"Az életkor előrehaladtával a következő szabály alakul ki a szexuális életben: csináld vagy felejtsd el. A legjobb tehát amit tehetnek, hogy ne adják fel szexuális aktivitásukat, bár az kétségtelen, hogy ennek velejárója a szexuális problémák megjelenése és ezek megoldásában sokszor más, egyéb közös tevékenységek lehetnek segítségükre."

Forrás: Napidoktor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához