Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Egy érdekes felmérés: szexuális szokások Amerikában

A napokban tették közzé az Indianai Egyetem kutatói az 1994 óta legnagyobbnak számító felmérésüket az amerikaiak szexuális viselkedéséről (http://www.nationalsexstudy.indiana.edu/).

A Journal of Sexual Medicine című szaklapban ismertetett tanulmány 130 oldalon részletezi az országos, reprezentatív felmérés megállapításait arról, milyen gyakran, kikkel és hogyan élnek szexuális életet a 14-től 94 éves amerikaiak. A kikérdezésben 5865 ember vett részt.

Egy érdekes felmérés: szexuális szokások Amerikában

A kutatókat elmondásuk szerint meglepte az a változatosság, mellyel az önkéntesek belemerültek a szexuális tevékenységekbe: 41 féle aktust soroltak fel, beleértve a hüvelyi, az anális és az orális szexet is, valamint a közös maszturbálást.

A férfiaknak nagyobb esélye volt orgazmusra, amikor hüvelyi érintkezés is történt, míg a nők beszámolóiból az derült ki, hogy a változatosabb szexuális tevékenység - közte az orális szex - inkább hozzájárult az orgazmus eléréséhez - emelte ki Debra Herbenick, az egyik kutatásvezető. Herbenick hangsúlyozta, hogy az "eredmény" felfogásában és megítélésében eltérés volt a férfiak és a nők között: előbbiek 85 százaléka vélte úgy, hogy partnerének volt orgazmusa a legutóbbi aktusnál, míg utóbbiak 64 százaléka számolt be erről saját részéről.

A nők mintegy harmada említette, hogy volt genitális fájdalma a legutóbbi szexuális aktusnál, míg a férfiak 5 százaléka jelezte ezt.

A 14-től 17 éves korosztályban a fiúk 79 százaléka használt óvszert a legutóbbi aktusnál, miközben a felmérésbe bevont összes férfi körében csupán 25 százalék volt ez az arány. A legkisebb arányban az ötven év feletti férfiak használtak óvszert.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához