Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Lehet jobb a szex: erre tanít a tantra

szex, tantra, szexualitás

A szex és szerelem a legtermészetesebb orvosságnak számít a testi és a lelki stressz kezelésében, feloldásában. Tanuljunk meg teljes odaadással szeretni! Ehhez nyújt segítséget a tantra, a tabuk nélküli szerelem.

Bár a szexuális forradalom már évtizedekkel ezelőtt lezajlott, a bűntudat, a gátlások és a frusztráció a szexszel kapcsolatban továbbra sem csökkent. Bizonyítják ezt az Orvos válaszol rovatba érkező anonim kérdések is. Jóllehet ma a csapból is a szex folyik, megértő, nyílt, hozzáértő felvilágosítást alig találni. Nézzük, mit tanít nekünk a tantrikus szex!

A tantra története

A tantra úgy 7000 évvel ezelőtt született Indiában, a hindu Síva isten és társnője, Sakti istennő kultuszának köszönhetően. Sívát a legmagasabb extázis állapotában lévő tiszta tudat, Saktit pedig a tiszta energia megtestesüléseként tisztelik. A tantra az egész teremtést erotikus szerelmi aktusként szemléli.

A tantra testtudatos, érzéki, élénkítő, izgató, legfőbb célja pedig a szexualitás legkielégítőbb módjának elérése. A nyugati világ a szexualitást másként látja, főleg a kereszténység helyezett el rengeteg csapdát az örömteli szerelem élvezetébe.

Tévhitek

A nyugati és a keleti kultúrában az emberek egészen másként gondolkoznak az életről, a halálról és a szexualitásról is. Nálunk rengeteg tévhit kering, és sokszor nagy a zavar magával a szexuális aktussal, az intimitással, valamint a női és a férfi testtel kapcsolatban is.

Nézzük, milyen mítoszok bűvkörében éljük az életünket, és hogyan szüntethetjük meg őket, hogy egészségesebb szexuális életünk legyen!

Első mítosz: A szex a nemzést és nem a vágyat szolgálja

Az egyház sulykolta az emberekbe, és sokaknál még a mai napig is kitart ez a szemlélet. A szexszel természetesen lehet gyermekeket nemzeni, de a szex elsődlegesen természetünk egyik elemi része, amely nem kisbaba után áhítozik elsősorban, hanem egy vágy teljes kielégülése után.

Második mítosz: A szex illetlen

Ez is az egyházak ítélete. A szex reprezentálja a libidót, a legerősebb testi energiák egyikét. Miért lennének ezek az Istentől kapott energiáink hamisak vagy netán illetlenek? Aki jól használja őket, az nemcsak új életet, hanem harmóniát is teremthet: önmagában és társában egyaránt.

18+ Mit szeret a nő? Érdekli? Kattintson ide!

Harmadik mítosz: a szexnél az orgazmus a legfontosabb

A férfiak gyakran látják ezt így, és sajnos mára már sok nő is azonosult ezzel a gondolattal. A szex a szerelem része, a szerelem pedig a legtöbbször gyengédséget, simogatást, ölelést és becézést jelent. Egyúttal segít önmagunkat megtapasztalni, szeretni és becsülni is. Hatására tehát olyan érzések keletkezhetnek, amelyek az orgazmushoz hasonlóan izgatóak, felmagasztalnak, felemelnek.

Aki ebben hisz, az nem talál örömet az örömben, hanem a szex helyett gondoskodást akar. A tantra oktatók nem győzik hangsúlyozni: mi, és egyes-egyedül mi vagyunk felelősek a szexuális vágyainkért. Ez a felismerés az első lépés a szexuális eksztázis művészetének az elsajátítása felé.

Ötödik mítosz: Én pontosan tudom, hogyan izgathatom fel a partneremet

Elsődlegesen azok a férfiak hiszik így, akik a partnernőjük mellét néhány percig simogatják, ezzel letudva az aktushoz a felvezetést. Ezt hiszik azok a nők is, akik társuk péniszét masszírozzák egy kis ideig. Helytelen szemlélet. A beteljesülő szexhez, és magához a vágyhoz is, ezeknél az egyszerű mechanikai fogásoknál lényegesen több dolog szükséges. Ide tartozik ugyanis többek között a bizalom, a nyíltság, a kreativitás, a játékosság és az élvezet is. Ráadásul, ami ma felizgat, lehet, hogy holnap közömbös, ezért fontos az odafigyelés, a rugalmasság és a leleményesség.

Forrás: EgészségKalauz