Ezeket látta már?

Miszter Gépont (egy rejtély nyomában)

Mr. G és pont...??? Minden az agyban dől el. Ez olyannyira igaz, hogy még az orgazmus gócpontja is itt található.

Az orgazmus végső soron az agyban keletkezik, és onnan sugárzik végig az egész testbe annak teljes ellazulását okozva. Az agy jobb féltekén levő a limbikus rendszerben található amygdala terület az, amely az orgazmus átélését, motivációját tudatosítja. A hüvely csak egy csatorna, amelyen keresztül az ondó a méhbe jut.

Miszter Gépont (egy rejtély nyomában)

Az utóbbi néhány évtizedben sok szó esik a titokzatos "G"-pontról, azaz a Grafenberg pontról. Ez a hüvely (vagina) elülső részében leledző roppant erogén zóna, amely nevét Ernest Grafenberg orvosról kapta, aki egy 1950-es cikkben jött elő a felfedezéssel. Tanulmányában az ismert orvos azt állította, hogy az említett erogén testrész segíti a nőt szexuális problémáinak leküzdésében.

Grafenberg soha nem beszélt "pont"-ról. Sőt, senki sem beszélt 1984-ig, amíg a kaliforniai Bantam Del Kiadó meg nem jelentette a több szerző által jegyzett könyvét The G-Spot and Other Recent Discoveries About Human Sexuality címmel.

A kiadó marketingesei által kitalált jól hangzó könyvcím, hihetetlenül bejött. A G-pont kifejezést egyre többen átvették, egyre jobban beszivárgott a nyelvbe, az egész nyugati kultúrába, úgy, hogy az embereknek igazából fogalmuk sincs az eredetéről.

Grafenberg eredeti cikkében az áll, hogy a női testben nincs olyan pont, amelyet szexuálisan ne lehetne ingerelni. A vagina említett elülső része csak egy a több száz ilyen helyből. A szerencsésebb nők állítólag találnak a hüvely boltozaton, a bemenettől mintegy 2-4 centire egy lencsényi mélyedést, amelynek nyomása, dörzsölő ingerlése fantasztikus élvezethez vezet.

A nők egy jelentős részénél nem sikerült bizonyítani a G pont létezését, ez anatómiailag sincs bizonyítva. A csikló orgazmus erőteljesebb, élesebb, rövidebb ideig tart, de intenzívebb kielégülést okoz. A hüvelyi orgazmus, mélyebb, szétáradóbb, könnyebben ismételhető.

Bármely eredetű női kielégülés egyenértékű, normális. A szexuális kultúra része, hogy a férfi partner több helyzetben, többféle ingerléssel, ki tudja elégíteni partnerét.

Az eredeti cikk itt olvasható:

Szerző: Bozsán Eta

Forrás: Napidoktor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához