Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Női szexöröm és férfiúi körülmetéltség

Döntően ugyanolyan élvezetesnek találják a szexet körülmetélés után a férjükkel ugandai nők, vagy még jobbnak, mint előtte - állapították meg a British Journal of Urology International című szaklap legfrissebb számában megjelent felmérésükben amerikai kutatók.

A baltimore-i Johns Hopkins Bloomberg közegészségügyi iskolájának kutatói 455 nőt kérdeztek ki Ugandában szexuális megelégedettségükről. A 15 és 49 év közötti nők férjét - felnőttként - körülmetélték egy nemzetközi AIDS-kutatás részeként, a feleségeket ezután faggatták kielégülésük mértékéről.

Női szexöröm és férfiúi körülmetéltség

A nőknek csupán 3 százaléka számolt be szexuális elégedettsége csökkenéséről partnere körülmetélése után, 57 százalékuk nem tapasztalt változást, 40 százalékuk pedig jobban élvezte a szexet. A megelégedettségbeli különbség nem mutatott összefüggést a nők korával, vallásával vagy végzettségével.

"Annak megállapítása, hogy a körülmetélés nem befolyásolja hátrányosan a nők kielégülését, növelheti az eljárás elfogadottságát" - mondta Ronald H. Gray, a tanulmány egyik szerzője. Korábbi ugandai, kenyai és dél-afrikai kutatások megállapították, hogy a körülmetélés 50-60 százalékkal csökkentette a HIV-fertőzés kockázatát.

Forrás: MTI