Ezeket látta már?

A szezámolaj csökkentheti a vérnyomást?

2011.01.26. Módosítva: 2016.12.29.

Az Amerikai Kardiológus Társaság jelentése szerint azok a betegek, akik magas vérnyomás elleni gyógyszereket szedtek, de vérnyomásuk továbbra is magas maradt - a normális értékre csökkentették a vérnyomásukat csak azáltal, hogy főzésre szezámolajat használtak. A szezámolajnak közepesen magas a forráspontja, amely kiváló a könnyű sütéshez ill. olyan főzéshez, ahol a hőmérséklet 150°C fok körül marad.

Mitől olyan egészséges a szezámolaj?

A szezámolaj csökkentheti a vérnyomást?

Saját antioxidáns rendszerrel bír. A szezámolaj mindkét formája a sütéshez, főzéshez használatos ill. a salátákhoz,elkészített levesekhez mártásokhoz utólag hozzáöntött hidegen sajtolt formájában is megtalálható az egyik leghatékonyabb antioxidáns a sesamol és a hozzá kapcsolódó sesamin és sesamolin. Ez a természetes antioxidáns rendszer megakadályozza az olaj avasodását és gátolja a gyulladást okozó alkotóelemek beépülését a szervezetbe. Állatkísérletek szerint csökkenti a koleszterin-szintet és növeli a máj "zsírégető " aktivitását is!

Amit még érdemes tudni

A szezámolaj az egyik legnagyrabecsültebb olaja az ayurvédikus orvoslásnak és az egyik legjobb masszázsolaj is. Kívülről könnyen behatol a bőrön át és táplálja, méregteleníti a legmélyebb szövetréteget is!

Forrás : Johnny Bowden : Mit miért együnk?

Forrás: EgészségKalauz