Ezeket látta már?

Egy fenyő is lehet szívbarát?

2011.07.09. Módosítva: 2015.11.04.

A Koenzim Q10 egy dél-francia tengerparti fenyő (Pinus mari­tima) kérgéből készül, ami a feltételezések szerint megerősíti a szívet...

Évente körülbelül 400 000 szívelégtelenségben szenvedő beteget regisztrálnak az Egyesült Államokban az Amerikai Nemzeti Szív-, Tüdő- és Hematológiai Intézet adatai alapján.

Egy fenyő is lehet szívbarát?

A szívelégtelenség azt jelenti, hogy a szív nem képes a szervezet tápanyag- és oxigénigényét kielégítő mennyiségű vért pumpálni. Ez egy meglehetősen gyakori, krónikus, hosszú távú állapot, mely többnyire a magas vérnyomás következtében, általában lassan fokozatosan alakul ki. Mivel a szív nem tud megfelelő mennyiségű vért pumpálni a szervezetbe, nem ürül ki elég gyorsan a vér, és megnehezedik a vér visszaáramlása a szervezetből a szívbe.

Szerencsére azonban léteznek gyógyszerek, melyekkel kezelni lehet ezt a problémát. Egy most megjelent tanulmány szerint a pycnogenol és a koenzim Q10 (CoQ10) kombinációja, az úgynevezett PycnoQ10 képes természetes módon megerősíteni a szívelégtelenségben szenvedő páciensek szívét.

A pycnogenol a dél-francia tengerparti fenyő (Pinus mari­tima) kérgéből készült standard vizes kivonat, amely bioflavonoidokat tartalmaz koncentrált formában és változatlan összetételben, erős antioxidáns.

A tanulmány a Panminerva Medica című tudományos folyóirat legutóbbi számában jelent meg.

Forrás: Medipress