Ezeket látta már?

Időjárás: ízületi fájdalmat, görcsöket hoz a mai hidegfront

ízületi gyulladás

A hidegfront hatását sokan megérezzük: fejfájás, ízületi fájdalom jelentkezhet, de az allergiások, asztmások részéről is nagyobb odafigyelést igényel egy-egy ilyen nap.

Ha az ember fáradt, egész nap fáj a feje és nem képes koncentrálni - úgy, hogy tudomása szerint nem szenved semmilyen betegségben. Ilyenkor jó eséllyel a fronthatás okozza a tüneteket.

Hogyan reagál a szervezetünk a hidegfrontra?

Szervezetünk - főként az arra érzékenyeké - reagál az időjárás-változásokra, és attól függően, hogy hideg-vagy éppen melegfront alakítja az időjárást, másként reagálunk. A hidegfront hatására - mint ami ma is érzékelhető - nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér-fájdalmak jelentkezhetnek.

Ezen kívül gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek is halmozottabban észlelhetők lesznek ebben az időszakban.

Hidegfront vagy melegfront? Így derítse ki, melyikre érzékeny - kattintson tovább!

Aki asztmában szenved nem árt, ha jobban figyel magára, ugyanis asztmás rohamok léphetnek fel. Emellett erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak.

Forrás: MET