Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Mérsékelt alkoholfogyasztás: ezért csökkentheti a szívinfarktus esélyét a kutatók szerint

alkohol, szívinfarktus, szívprobléma,

Kutatók rájöttek, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás miért járhat együtt a szívproblémák alacsonyabb kockázatával.

A mérsékelt alkoholfogyasztás nők esetében napi egy ital, férfiak esetében napi egy-két italt jelentett. A súlyos szívproblémák, például a szívroham kockázata 22%-kal volt alacsonyabb a mérsékelt alkoholfogyasztók körében, mint azoknál, akik ritkán vagy egyáltalán nem ittak.

"A mérsékelt alkoholfogyasztók agyi változásai magyarázzák a szívvédő hatások jelentős részét" - mondta Dr. Ahmed Tawakol, a Massachusetts General Hospital kardiológusa.

Az eredményeket a Journal of the American College of Cardiology legújabb számában tették közzé. A tanulmányhoz a kutatók 53 064 ember egészségügyi adatait elemezték, és kapcsolatot kerestek a szívproblémák és az alkoholfogyasztás között. A vizsgált emberek átlagéletkora 60 év volt, és 60%-uk nő volt.

A szerzők azért választották az agynak a stresszel összefüggő területét, mert az alkohol bizonyítottan csökkenti a "fenyegető ingerekre" való reakciókészséget az amygdala nevű agyi régióban, amely az érzelmekkel kapcsolatos. Azt találták, hogy a szorongással küzdő, mérsékelten alkoholt fogyasztóknál csaknem kétszeresére csökkent a szívproblémák kockázata.

Ugyanakkor a kutatók kitértek arra is, hogy a vizsgálatban részt vevő mérsékelt alkoholfogyasztóknál például 23%-kal nagyobb volt a rák esélye, mint azoknál, akik ritkán vagy soha nem fogyasztottak alkoholt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Másodlagos magas vérnyomás - hormonprobléma is kiválthatja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#magas vérnyomás

Forrás: Webmd
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához