A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Fogászati problémák, egyenetlen fogsor

#egyenetlen fogsor #fogászati betegségek
2009.10.08. Módosítva: 2015.11.04.

A rágófelületek rendellenes illeszkedéseAz egyenetlen fogsor a rágófelületek nem funkció szerinti illeszkedésének olyan típusa, ahol az alsó és a felső fogsor nem illeszkedik a normális harapásnak megfelelő módon. Az egyenetlen fogsor általában az állkapocs túlságosan kis méretéből eredeztethető, amennyiben az nem képes az összes fog számára megfelelő helyet biztosítani. Ez a fogyatékosság nemcsak feszengő érzést és negatív önértékelést okoz, hanem étkezési és beszédproblémákhoz is vezethet.

Hirdetés

A fogászati problémák, egyenetlen fogsor tünetei

Egyenetlen, egymásra torlódó fogakból álló fogsor.

A fogászati problémák, egyenetlen fogsor esetleges komplikációi

Beszédproblémák.Szájzárási nehézségek.Harapási/rágási problémák.Fogszuvasodás/ínybetegségek, melyek a fogmosás/fogselyem-használat nehézségeiből erednek egyes nehezen hozzáférhető fogak esetében.Emésztési panaszok, melyeket a elégtelenül összerágott étel okozhat.

A fogászati problémák, egyenetlen fogsor kiváltó okai

Örökletes elváltozás (nagy fogak, kis állkapocs).A kisgyermekek fogainak idő előtti kihúzása, miáltal a maradó fog számára normális esetben a tejfog által fenntartott hely elvész.

Mit tehet Ön fogászati problémák, egyenetlen fogsor esetén

Menjen el fogorvosához vagy egy fogszabályzó szakorvoshoz!Pontosan járjon el a fogszabályozó rendelésekre! (A kezelés 2-3 évet vagy még többet vehet igénybe, mialatt a fogszabályozó készüléket időnként újraállítják, hogy a fogakat a kívánt pozícióba mozdítsák.)

Mit tehet az orvos fogászati problémák, egyenetlen fogsor esetén

Kezeli a fogszuvasodásokat, ínybetegségeket, ha vannak.Bizonyos fogakat kihúz, hogy helyet teremtsen a megfelelő, szabályos fogsor számára.Fogszabályozó készülékek viselését rendeli el.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.