Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

3 játék, melyekkel segíthetjük gyermekünk fejlődését

Ezekkel a játékokkal segíthetjük gyermekünk fejlődését

Játékot vásárolni a legkisebbeknek sosem egyszerű feladat, hiszen több szempontot is figyelembe kell venni ilyenkor. Mivel ez egy különösen fontos időszak a személyiségfejlődésében, érdemes az olyan készségfejlesztő játékok közül választani, amik a gyerek korának és intelligenciájának is megfelelnek.

Készségfejlesztő játékok babáknak

A legkisebbek még csak ismerkednek a világgal, ezért az ilyen bébijátékok igencsak egyszerűnek tűnhetnek, pedig nem is gondolnánk mennyit tudnak segíteni. Kevés olyan játék webshop van, amelynek kínálatában ne lenne tologatós játék vagy más zenélő játékok, világító játékok közül legalább két fajta.

Míg előbbi a mozgékonyságot segíti, addig utóbbi kettő a színek és hangok felismerésében nyújt fejleszti a babát. Egy zenélő plüss például amellett, hogy részt vehet az altatásban a gyermek barátjává válik, így a szociális képességeket is fejlesztheti.

Amikor minden a helyére kerül

A játék vásárlás egyik legmeghatározóbb kritériuma maga a játék mérete, hiszen minél nagyobbak az elemek, annál nagyobb biztonságban tudhatjuk a kicsit. Nem hiába esik sok szülő választása a formakereső játékok valamelyikére.

Milyen játékot válasszunk gyermekünknek? Milyen játékot válasszunk gyermekünknek? Forrás: Regio

Ezek a jellemzően fából vagy műanyagból készülő darabok a formákkal való ismerkedésben nyújtanak segítséget a kicsinek, de a színek vagy a különböző állatok felismerését is megkönnyítik.

A modern kor gyermekei

Nagyszüleink korában még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy gyerek elektronikus eszközökkel játszon, viszont napjainkban már kevésbé meglepő ennek a látványa, hiszen mostanra már a modern készségfejlesztő játékok 6 hónapos kortól is a gyermek kezébe adhatók.

Az interaktív játékok többsége személyre szabva, a kisgyermek életszakaszához alkalmazkodva ad feladatokat. Így például a Winfun játékai közt megtalálható interaktív plüss ugyanolyan szórakozást biztosít egy 6 hónapos gyereknek, mint egy kétévesnek.

Mindegyik játék a gyermekek asszociatív képességeit finomítja, vagyis a tárgyak, élőlények, jelenségek hangok és képek általi megismerését segíti.

Forrás: EgészségKalauz