Ezeket látta már?

Anya és magzat: átadott immunitás

Az influenza ellen beoltott édesanyák gyermekei is védettséget élveznek a betegséggel szemben. A Yale Egészségtudományi Egyetem kutatásai szerint az édesanyák influenza elleni oltása segíthet az újszülöttek immunizálásában is.

Isaac Benowitz, Marietta Vazquez és kollegáik a terhesség alatt beoltott anyák gyermekeinek ellenállóképességét mérték fel mostani kutatásuk során.

Anya és magzat: átadott immunitás

A tudósok a Yale-New Haven Kórházba beutalt influenzás újszülöttek vizsgálata során rájöttek, hogy az influenzának jobban ellenálló gyermekek között döntő többségben olyanok voltak, akiknek édesanyja még terhessége alatt megkapta a betegség elleni védőoltást.

"A vizsgált újszülöttek esetében az édesanya beoltása 91,5 százalékban védettséget nyújtott a gyermeknek is az influenzás megbetegedés ellen - nyilatkozta Dr. Vazquez - Ez a módszer remek alternatívát kínál a hat hónaposnál fiatalabb gyermekek védelmére, akik számára nincs megfelelő oltóanyag. A terhesség alatti immunizáció ezen kívül rendkívül költséghatékony, hiszen így egy oltóanyaggal két embert is képesek vagyunk immunizálni."

A kutatás részletes leírása a Clinical Infectious Diseases című szaklapban olvasható.

Forrás: Medipress