Ezeket látta már?

Meg kell erősíteni a nők önbizalmát az anyaságukban

anya, anyaság, baba-mama, család, gyermeknevelés

Van-e az anyaságnál nagyobb dolog egy nő életében? És létezik-e még egy olyan téma, ami ennyi kérdést, kételyt, örömöt és bizonytalanságot vet fel egyszerre egy nőben?

Bármennyire is úgy gondoljuk, hogy ösztönösen képesek vagyunk rá, hogy jól cselekedjünk, mégis megannyi fronton lehetnek elakadásaink, akadnak nehézségeink, miközben millió információ zúdul ránk nemcsak a közösségi oldalakról, az online platformokról, hanem közvetlen környezetünktől is.

Anyának lenni nem verseny!

Hiszen mindig akad egy szomszéd néni, egy barátnő, egy másik anyuka, aki ugyanazt a dolgot másképp csinálja, mint mi, ami gyakran egészen egyszerűen arcon csap és így vagy úgy, de hat ránk. Amikor kérdéseinkkel azokhoz menekülünk, akik feltételezésünk szerint már jobban, vagy akár csak jól tudják, kiderül, hogy olyan alapvető kérdésekben sincs egyetértés, mint az, hogy amúgy mindenki úgy tegyen, ahogy azt jónak érzi. A legtöbb nő élete egy pontján anyává válik. De sokan ezzel nem elégszenek meg: nagyszerű anyák akarnak lenni!

Szülés 40 felett: aki később szül, tovább élhet - olvasson tovább!

Ha felcsapjuk az Instagramot, akkor játszi könnyedséggel találunk anya-közösségeket, vagy önálló platformmal jelentkező nőket, akik az anyaság szépségeit, olyakor nehézségeit, vagy éppen kihívásait mutatják meg nekünk. Van, aki ezt kellő humorral teszi – rájuk talán könnyebb csatlakoznunk -, van, aki túl komolyan veszi magát. Aztán olyan is előfordul, hogy anyukák képesek ölre menni egy-egy kérdésben az egyet nem értés útján, amivel aztán biztosan nem segítjük egymást. Ha anyaság témában keresgélünk, akkor úton útfélen jó eséllyel belebotlunk Zubor Rozi nevébe, vagy aki esetleg így jobban ismeri: IgenAnya.

A babaillatú idealizált kép a valóságban másképp fest

Rozi nem pusztán önös érdekből vezérelve mutatja meg életük apró-cseprő dolgait, háromgyerekes anyaként olyan közösséget épített, akik támogatják és segítik egymást. Ő maga is folyamatosan megmutatja oldalán azokat a nőket, akik anyaságukban erőt, motivációt és lendületet tudnak nyújtani másoknak, személyes történeteiken keresztül.

„A nőket nagyon meg kell erősíteni az önbizalmukban, mert az van, hogy az anyasággal kapcsolatosan van egy óriási kettősség. Egyrészt egy negatív pr-ja, ami úgy mutatja be az egészet, mint amikor a nők csapzottan, zsíros hajjal, magukból teljesen kifordulva élik a mindennapjaikat, a másik pedig a tökéletesre maszkírozott, mindent csuda jónak és babaillatúnak lefestő kép, ami ha a valóságban nem így történik, az arcon csapja a nőket és elbizonytalanodnak tőle”- meséli Rozi.

Babavárás, szülés,betegbiztonság egy szakmabeli kismama szemével - kattintson!

Hogy mégis mire érdemes igent mondani, ha anyává szeretnénk válni?! Erről szól Köböl Anita legújabb beszélgetése a #nofilter – Nők, filter nélkül című műsorban, amiben az anyaság kérdését járja körbe az egyik legismertebb hazai Instagram szereplővel, Zubor IgenAnya Rozival.

A műsor szerdán 19 órától hallható a Spirit FM-en, a videót ezen a linken nézheted meg:

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához