Ezeket látta már?

Hihetetlen: fagyasztott zsírral az örök fiatalságért...

Fagyasztott zsír lehet a fiatalság záloga? Fiatal nők számára új lehetőségként adódik, hogy testzsírjuk egy részét lefagyasszák, és harminc év múlva szépészeti célból felhasználják.

Egy londoni magánklinikán a zsírleszíváson résztvevő páciensek zsírszövetét 1 200 fontért (ami több mint 380 000 Ft) őrzik meg egy évig, majd utána évi 200 fontért (nagyjából 64 000 Ft) tárolják tovább. A szépészeti sebészek szerint a páciensek ezeket a szöveteket még harminc évig felhasználhatják az esetlegesen megereszkedett bőrfelületeik feszesítésére.

Hihetetlen: fagyasztott zsírral az örök fiatalságért...

A zsírátültetés a test bizonyos részeiről már egészen megszokott eljárás, főleg a fenékről a mellre szoktak áthelyezni zsírszövetet, de a Harley Street-en dolgozó zsírleszívás-specialista szerint, ők az elsők, akik megengedik pácienseiknek, hogy későbbi életükre "tartalékolhassák" saját zsírszövetüket.

A zsírleszívás során eltávolított szöveteket elszállítják egy laboratóriumba és ott előkészítik a Manchesterben található emberi szövetbankban való tárolásra. A szóvivő nyilatkozata szerint bár még kezdeteleges szakaszban járnak a tárolás tekintetében, nincs okuk feltételezni, hogy évekkel később nem lesznek kiválóan használhatóak a szövetek, hiszen megfelelő módon kezelik és fagyasztják azokat. A pácienseknek arra is lehetőségük van, hogy zsírjukból őssejtet vegyenek le és azt is megőrizzék. A jövőben ez hasznos lehet zsírbeültetésnél, mivel ezzel stimulálhatják a véredények növekedését.

Dr. Mike Comins, a klinika igazgatója így nyilatkozott: "A húszas, harmincas és negyvenes korosztálynál a leszívott zsírból még megfelelő mennyiségű egészséges sejtszövetet lehet kinyerni, az öregedés során azonban már csökkenni kezd a sejtszövetek száma. A plasztikai sebészet legtermészetesebb módja lehet ez, hogy fiatalkori önmagunk szöveteit használjuk fel időskori önmagunk fiatalító kezeléséhez. Forradalmi újításról van szó."

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához