Ezeket látta már?

Tavaszi fáradtság ellen ezeket a módszereket próbálja ki!

Tavaszi fáradtság ellen homopátiás szerek

Homeopata orvos mondja el, hogyan lehet úrrá lenni a tavaszi fáradtságon.

Dr. Simon-Fiala Ágnes homeopata orvos szerint a tavaszi fáradtság valóban megkeserítheti ilyenkor a mindennapjainkat, de vannak módszerek, amelyekkel hamar úrrá lehetünk rajta. Íme, a szakember 5 tippje.

1. Végezzünk tisztító kúrát

Az életünknek van egy ritmusa, ami évente is változik. Amikor még civilizáció nélkül vagy fejletlenebb társadalmakban élt az ember, ahol a raktározás kevésbé volt megoldva, a telet ki kellett húzni fűtőanyaggal, zsírtartalékkal, ennivalóval – ez sokat kivett az emberekből. A testünk hasonlóképpen működik, mint ahogy az évszakok változnak: az alacsony hőmérséklet mindig tartalékolásra buzdítja a szervezetet. Viszont a haszontalan anyagokat is elpakoljuk a zsírunkba, ízületünkbe, bőrünkbe. Ezektől részben érdemes megszabadulni, ezért a tavasz a böjt és tisztítókúrák ideje.

Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt Forrás: shutterstock.com

2. Szabaduljunk a mérgektől!

Három homeopátiás alapanyaggal végezhetünk méregtelenítő kúrát: Berberis, Chelidonium, Lycopodium. Ezeket érdemes egy hónapon át szedni. Ilyenkor az ajánlott potencia alacsony/közepes (9 CH, C9), naponta egyszer. A Chelidumiumot a máj, a Berberist a vese egészségéért, a Lycopodium pedig egy általános méregtelenítő szer. Ha valaki elkezd bármilyen tisztítókúrát, böjtöt, észre fogja venni, hogy ha jól csinálja, furcsa lesz a szájíze, és pici fehér lepedék jelenhet meg a nyelvén. Ettől azonban nem szabad megijedni, mert csupán azt jelenti, hogy elkezdődött a méregtelenítés.

3. Pótoljuk a hiányzó vitaminokat!

Tavaszra szinte teljesen kifogynak a vitaminraktáraink, főleg a zsírban oldódó vitaminok csökkennek, de a vízben oldódóakhoz is kevésbé tudunk hozzáférni télen, mert a helyben termett dolgok hiányát mindenképp megérezzük. Fogyasszunk minél több rostban gazdag ételt, idényzöldségeket, gyümölcsöt.

4. Irány a természet!

Minél többet legyünk kint a szabadban fák között, túrázzunk, jógázzunk, gyalogoljunk, végezzünk légzőgyakorlatokat a friss levegőn, sütkérezzünk a napon. Ha pedig nem a városban, hanem a természetben töltjük az időnket, még frissebbek is leszünk, kitisztul a tüdőnk is. A napfény is segít a D vitamin raktárak töltődésében, bár ez önmagában nem elég, más forrásokból is pótolnunk kell.

Töltődjünk fel a természetben! Töltődjünk fel a természetben! Forrás: shutterstock.com

5. Lássunk a dolgok mélyére!

Teljes laborvizsgálatot érdemes ilyenkor csinálni, mivel a téli nagy étkezések még látszódhatnak a vér, máj, vese állapotán, azaz rosszabb állapotban lehetünk, mint máskor az évben.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Az időszakos böjt veszélyes is lehet? Ez a szakemberek válasza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

tavasz

Forrás: Dr. Simon-Fiala Ágnes
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához