Ezeket látta már?

Végleges szőrtelenítés: ezért, nem használ világos szőrön

lézeres szőrtelenítés, szőrtelenítés, szőrzet, kozmetikus, szőrszál, cukorbetegség,

Megszabadulhatunk-e véglegesen a nem kívánt szőrzettől? Van aki igen, van aki nem - mutatjuk, kinek nem ajánlott ez az eljárás.

Nagy sikernek örvend manapság a végleges szőrtelenítés, hiszen megkönnyíti a mindennapjainkat. Nem kell heti, havi szinten kozmetikushoz járni, hogy eltüntessük a nemkívánatos szőrszálakat, és otthon sem kell bajlódni az epilátorral, gyantázással vagy borotvával. Vannak azonban olyan tévhitek, amelyeket érdemes tisztázni, és tájékozódni, mielőtt belevágnánk. A Plasztika Esztétika, független döntéstámogató portál végigveszi, melyik módszer a leghatásosabb, milyen előnyökkel jár, mire figyeljünk oda, és kiknek nem ajánlott ez a kezelés.

Különböző módszerek léteznek: a legközkedveltebb a lézeres szőrtelenítés, amivel akár 70%-kal csökkenthető a szőrszálak száma. Ez a módszer biztonságos és hatékony, egyesített lézersugarakkal dolgozik a szőrtüszők megcélzásához és a testszőr eltávolításához. Ám azzal mindenek előtt érdemes tisztában lenni, hogy tartós szőrtelenítésről van szó, ennek következtében időnként meg kell ismételni az eljárást.

Mennyire biztonságos az eljárás?

100%-ban biztonságos, amennyiben szakképzett orvos vagy kezelőszemély végzi az esztétikai kezelést. Ha pontosan a bőrünk igényeihez párosítják, kevés mellékhatást érzékelhetünk. Természetes reakció az érzékeny vagy kipirosodott bőr, ám néhány óra vagy néhány nap alatt eltűnnek.

Ritka esetben tapasztalható a bőr hyper vagy hypopigmentációja, égése. A megfelelő eljárás alkalmazásával azonban ezek teljes mértékben elkerülhetők. Nagyon fontos, hogy minden egészségügyi problémát és gyógyszerszedést részletezni kell az orvosnak.

Milyen előnyökkel jár a végleges szőrtelenítés?

  • Tartós eltávolítás érhető el az átmeneti megoldások és az otthoni kezelésekhez képest.
  • Biztonságos és tudományosan megalapozott orvosi technológia.
  • Alacsonyabb költséggel jár - az évek során összeadódott kezelések költségeivel szemben.

A jól kiválasztott szalonban kezelt vendégek már az első illetve a második alkalom után észreveszik, hogy szőrszálaik száma csökken, és csak foltokban nő vissza. Összességében átlagosan 7-8 alkalom után az eredmény tartós lesz, időközönként pedig egy-egy fenntartó kezelésre van szükség.

Fájdalmas-e a végleges szőrtelenítés?

Előfordulhat, hogy néhány érzékenyebb területen jobban érezzük a kezelést, azonban ez az érzet fájdalomnak nem mondható, és csak néhány másodpercig tart.

Milyen esetben nem ajánlott?

Továbbá nem ajánlatos világos szőke és az ősz szőrszálakkal rendelkezőknek sem, hiszen a legkorszerűbb módszerekkel sem kezelhetők hatékonyan.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 szépségkezelés, amit be kell iktatni ünnepek előtt

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szépségápolás

Forrás: Plasztikaesztétika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához