Ezeket látta már?

Ezzel a 3 egyszerű módszerrel erősíthető az immunrendszer a neves szakember szerint

alvás, bőratka, szex, bőrbetegség

Ezek a hétköznapi praktikák sokat segíthetnek.

Dr. Anthony Fauci, az amerikai Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója szerint ezzel a három egyszerű módszerrel javítható az immunitás.

Aludjon eleget!

"Győződjön meg róla, hogy eleget alszik-e" - tanácsolja Fauci . Ez jó tanács, mivel tanulmányok szerint azok, akik naponta hat órát vagy kevesebbet alszanak, négyszer nagyobb eséllyel fáznak meg, mint azok, akik hét órát alszanak egy éjszaka.

Az alvás ideje alatt a szervezetnek van ideje regenerálódni. A Mayo Klinika kutatói szerint alvás közben a szervezetünk olyan fehérjéket termel, amelyek a fertőzések elleni küzdelemért, és a gyulladások csökkentéséért felelősek.

Táplálkozzon egészségesen!

A kiegyensúlyozott, fehérjében, C- és D-vitaminban, valamint cinkben, szelénben és vasban gazdag étrend támogathatja az immunsejtek megfelelő működését. Másrészt a feldolgozott élelmiszereken alapuló, cukorral, sóval, és transzzsírokkal teli étrend káros hatással lehet immunrendszerünkre.

A Bonni Egyetem kutatói megállapították, hogy az immunrendszer a magas zsírtartalmú, kalóriadús étrendre a bakteriális fertőzéshez hasonlóan reagál. Az egészségtelen ételek hatására a szervezet védekező mechanizmusai agresszívebben lépnek fel, amely hosszú távon növelheti többek között a cukorbetegség kockázatát.

Csökkentse a stresszt!

Kétségtelenül a legnehezebben megvalósítható tanács az összes közül. "Próbáljuk meg elkerülni a súlyos stresszt, vagy enyhíteni azt, mert hatással lehet az immunrendszerre" - mondja Fauci. A stresszhormonok hatására az immunrendszer kevésbé képes felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben, így hajlamosabbak vagyunk a megbetegedésre. Az Amerikai Pszichológiai Társaság szerint: a hosszú távú - néhány naptól több évig tartó - stressz tönkreteszi az immunrendszert.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így érdemes szedni a vitaminokat, hogy erősítsék egymás hatását

Forrás: ICE