Ezeket látta már?

Különleges, magyar innovációt vezettek be a hatvani kórházban

kórház, hatvan, okosszekrény, egészségügy

Az okos megoldás ebben a tekintetben tehermentesíti a kórházat.

Okosszekrény elnevezéssel mintaprogram indult a hatvani Albert Schweitzer kórházban, a magyar innováció segítségével a tiszta ruhaneműk kiadása és a szennyes begyűjtése az intézménybe telepített intelligens szekrényrendszeren keresztül történik. A fejlesztést megvalósító B+N Referencia Zrt. tájékoztatása szerint az új textilkövető rendszer hamarosan az ország több pontjára is eljuthat.

A rendszer működését ismertetve kifejtették: a kezelt ruhaneműket egyedi azonosításra és adatközlésre alkalmas chippel látták el, a polcokra pedig ehhez szükséges olvasókat telepítettek. A szekrény így folyamatosan és emberi beavatkozás nélkül, teljesen automatikusan ellenőrzi a készletet, könyveli a ruhaneműk felvételét és leadását. A berendezés mindemellett kompatibilis az egészségügyi piac termékeit tisztító mosodai rendszerrel.

Az okosszekrények higiénikusabbá teszik a kórházakat, és elvégzik a szükséges adminisztrációt is. A magyar újítás lehetővé teszi, hogy a dolgozók emberi közreműködés nélkül jussanak hozzá munkaruháikhoz, így tehermentesítve az intézményt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: MTI