Ezeket látta már?

Kontrollált edzéssel a cukorbetegség ellen

A kontroll melletti edzés a leghatékonyabb a cukorbetegek számára. A cukorbetegek állapota akkor javult a legtöbbet, ha legalább heti 150 percben irányítás mellett végeztek személyre szabott testmozgást - közölték megállapításukat brazil kutatók.

A Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban kedden megjelent tanulmány alapján amerikai szakemberek azt javasolják a döntéshozóknak, hogy vegyék fontolóra az egészségklubokba szóló bérletek árának megtérítését az érintettek számára.

Kontrollált edzéssel a cukorbetegség ellen

Daniel Umpierre és kutatócsoportja arra keresett választ, hogy milyen módszerrel lehet a leghatékonyabban csökkenteni a diabétesszel élők vércukorszintjét, amihez 47 klinikai vizsgálat - összesen 8 ezer páciens - adatait elemezték. Úgy találták, hogy a résztvevők heti legalább 150 perc ellenőrzött programú edzés mellett érték el a legjobb eredményt, a felügyelt testmozgás hatékonyabbnak bizonyult, mint a csupán tanácsadás alapján otthon végzett.

Az Egyesült Államok betegségmegelőző központja, a CDC előrejelzése szerint 2050-re minden harmadik amerikai cukorbeteg lehet, ha az elhízás és mozgáshiány mértéke nem változik.

Forrás: MTI