Ezeket látta már?

Stressz az iskolában: ezt teheti szülőként

fertőző májgyulladás, hepatitis A, hepatitisz A, iskolakezdés, gyerekek

A tanévkezdés egyszerre izgalmas és bizonytalanságokkal teli időszak, ami felerősítheti a gyerekek szorongását.

A stressz általános velejárója az életünknek, ami már az iskolás évek alatt megjelenik, és a gyerekek általában nincsenek arra felkészülve, hogy védekezzenek ellene. Pedig a stressz kezelése megtanulható.

Hogyan lehet a gyerek nyugodt az iskolában?

A Sulinyugi pszichológusokból és szakmai önkéntesekből álló csapata hosszú évek óta azon dolgozik, hogy a nyugalom megérkezzen a gyerekekhez és a felnőttekhez az iskolákba.

Rengeteg gyerekhez és pedagógushoz ért el a Sulinyugi az iskolai foglalkozásaival, amelyek során a szülők bevonásával tanítják meg a stresszkezelés alapjait, illetve a tanároknak a kiégés-megelőzés eszközeit. Az iskolai egészségfejlesztő program keretében minden korosztály kezébe olyan technikákat adnak, amellyel a saját feszültségüket kezelni tudják, legyen szó az egészen kicsi, alsós gyerekektől a kamaszokon át a tanárokig.

Stressz és iskolakezdés

A stressz ugyanis a mindennapi életünk elkerülhetetlen része, amit az iskolakezdés során tapasztalt izgalom és bizonytalanság még inkább felerősíthet. A stressz kezelése viszont mindenki által megtanulható - ebben szeretne minél többeknek segítséget nyújtani a Sulinyugi csapata.

- Iskolapszichológusként és gyerekjogászként azért is a szívügyem ez a program, mert érzékelem, hogy a sokasodó stresszhelyzetek a gyerekeket még jobban megterhelik. Ezért fontos, hogy egész kicsi koruktól kezdve halljanak a stressz napos oldaláról is - mondja Tóth Zsófia, pszichológus.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

9 étel, amely felszabadít a tartós stressz, szorongás alól

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stressz

Forrás: Sulinyugi