Mindenki ezt nézi most!

Az őz, a tigris és az elefánt (egy új mese)

2010.07.23. Módosítva: 2015.11.04.

Vajon őz, tigris vagy elefánt tipusba tartozol? Ez a diéta ajánlható azoknak, akik nehezen találják meg, hogy alkatuk és szervezetük számára milyen módszer lenne legmegfelelőbb.

Az őz-tigris-elefánt diétával elérhetünk:

Testsúlykarbantartást, súlycsökkenést, az anyagcsere folyamatok javulását, méregtelenítést, salaktalanítást, a szervezet és a szellem felfrissülését, javítja a szervezet savháztartását, az erjedéses, gyulladásos folyamatok lelassulhatnak, megszűnhetnek a gyomor- és bélcsatornában.

A módszer lényege

Ez a kúra abból indul ki, hogy mindannyian az alább felsorolt három tí­pusba vagyunk sorolhatóak - néha egy kis vegyüléssel. Mindhárom szá­mára más és más okozhat problémát az emésztésben, az anyagcserében, a testsúlygyarapodásban.

Mindegyik típus számára a módszer 6-8 napos böjtöt ajánl, de típusonként kidolgozva. Hogyha elolvassuk a jellemző ket, el tudjuk dönteni, hogy melyek a leginkább ránk illő jelzők, és ez alapján foghatunk hozzá a személyre szabott kúrához.

Őz - érzékeny anyagcsere

Jellemzők: Alkata légies, testfelépítése karcsú, reakciókészsége gyors, a bőre hajlamos a kiszáradásra, érzékenyek az izületei, nem szereti a hideg időjárást, székrekedésre hajlamos, nem képes kihagyni egyetlen megszokott étkezést sem, gyors a felfogóképessége, könnyen felingerelhető, szeret aggodalmaskodni, felszínesen, éberen alszik.

Tigris - erős anyagcsere

Jellemzők: Testalkata közepes, megjelenése átlagos, akciókészsége kicsit lassú, könnyen és gyorsan megizzad, nem szereti a meleg időjárást, hajlamos az anyajegyekre és szeplőkre, éhségérzete és emésztése erős, nem probléma számára, ha egy étkezés kimarad, szereti a hideg ételeket, emlékezete közepes, könnyen ingerelhető, sokat mérgelődik, jó szónok és szervező.

Elefánt - renyhe anyagcsere

Jellemzők: Testalkata robosztus és nehéz, reakciókészsége lassú, erőteljes és gyors a hajnövekedése, lassú az emésztése, éhségérzete szinte nincsen, étkezéseket nyugodtan kihagy, lassú a felfogóképessége, de jó az emlékezete, nehezen lehet felingerelni, izgalomba hozni, nagy erő és kitartás jellemzi, mélyen és hosszan alszik.

Természetesen lehetnek e típusoknak kombinációi is, mégis a legerőtel­jesebb jellemzők szerint kell az étkezési szokásokat kialakítani.

Az egészségtelen étrend következtében mindegyik típusnak a szerve­zetében öt olyan jellegzetes terület van, ahol a problémák elsődlegesen jelentkezhetnek.

Őz

 • Fej - neurológiai panaszok, álmatlanság, fejfájás, mandulagyulladás, hangszálproblémák, fül- és szemgyengeség, ízlelés gyengesége, kon­centrációs nehézségek jelentkezhetnek.
 • Nyak, tüdő, mell - asztma, csuklás, légzésritmus-zavar, köhögés, nye­lési nehézségek lehetnek.
 • Gyomor és bél- lassú vagy nehézkes emésztés, hasmenés, felfúvódás jellemezheti.
 • Vastagbél, alhas - székrekedés, bélgörcsök, húgyúti betegségek, menst ruációs panaszok, nemi betegségek fordulhatnak elő.
 • Vérkeringés, idegrendszer, bőr - magas vérnyomás, szívritmus zavar, ideggyengeség jelentkezhet.

Vérkeringés, idegrendszer, bőr - magas vérnyomás, szívritmus zavar, ideggyengeség jelentkezhet.

Tigris

 • Gyomor és vékonybél - gyomorfekély emésztési panaszok, gyomor sav-túltengés lehet.
 • Vörös vértestek, máj, nyombél, lép - vérszegénység, sárgaság, vérbe­tegség, bélfekély fordulhat elő.
 • Szív- szívpanaszok, érzelmi labilitás jelentkezhet.
 • Szemek - vörös, égő szemek, szemgyulladás, szembetegségek fordul­hatnak elő.
 • Bőr- pattanásosság, furunkulus, bőrbetegségek, esetleg bőrrák lehet­séges.

Bőr- pattanásosság, furunkulus, bőrbetegségek, esetleg bőrrák lehet­séges.

Elefánt

 • Gyomor - túlságosan lassú emésztés, gyomor- és nyálkahártya-prob­lémák, hányás fordulhat elő.
 • Mell, szív tüdő és gerincoszlop - asztmatikus tünetek, nehézlégzés, hátpanaszok és szívbetegségek jelentkezhetnek.
 • Nyelv és nyak - élelmiszerallergia, ízlelési- és nyálmirigy problémák adódhatnak.
 • Fej - szénanátha, szagláspanaszok, meghűlés, melléküreg-gyulladá sok lehetnek.
 • Ízületek-reumás panaszok, gyenge, fájó ízületek.

Ízületek-reumás panaszok, gyenge, fájó ízületek.

Az őz-típus túlságosan gyorsan méregtelenít, míg az elefánt-típus lassan. A tigris normális lefolyású méregtelenítése tart ki a leghosszabb ideig. Ezért az őznek lassú, míg az elefántnak kitartó és hosszú méregteleníté si programra van szüksége, és nála a salaktalanítás első eredményei nem lesznek látványosak.

Feltételek, követelmények

Napi 2 liter folyadék fogyasztása (szénsavmentes ásványvíz, gyógytea).

Este 8 óra után ne együnk semmit.

A teákat, zöldségleveket cukor nélkül fogyasszuk.

A tisztítókúra négy előkészítő és négy felépítő napja mindhárom tí pus számára azonos. Az étrend viszont a különbözik az őz-tigris-elefánt tipusoknál.

(folytatjuk a jövő héten...)

Az eredeti cikk itt olvasható:

Forrás: Napidoktor