Szponzorált tartalom

Betiltja az EU az amalgám fogtömést

#amalgámos fogtömés #Fogászat #higany #Humicin
2019.03.08. Módosítva: 2019.03.08.

A higanyos lázmérőt már betiltotta, most végre az amalgám fogtömés van soron. Hogy mi a baj ezzel a fogtöméssel? Mutatjuk!

A higanyt és különféle vegyületeit a vegyiparban, az elektród- és hőmérőgyártásban, festékek,fogászati amalgám előállításában, fertőtlenítőszerek gyártásában egyaránt alkalmazták és alkalmazzák ma is,- igaz, napjainkban már korlátozásokkal. Mára ugyanis bebizonyosodott, hogy a szervezetbe jutó higany idegrendszeri károsodásokat okozhat, szervezetbeni koncentrációjától függően beszédzavarok, járászavarok, halláskárosodás következhetnek be. Emellett, a higany és a belőle képződött vegyületek vese- és bőrkárosodásokhoz vezethetnek és a menstruációs ciklus is zavart szenvedhet higany hatására.

HA MOST AKARJA KIPRÓBÁLNI A HUMINSAVAS KÉSZÍTMÉNYT -kattintson ide!

A higany toxikus hatásainak a megismerése vezetett ahhoz, hogy egyre több területen korlátozni kezdték alkalmazását, így az orvosi diagnosztika és a terápia területén is. A higanyos hőmérőktől már évekkel korábban búcsút vettünk, most az amalgámos fogtömések vannak soron.

A higanyos hőmérő már a múlté

Higanyos lázmérőket gyártani és forgalmazni - azok környezetszennyező és egészségkárosító hatása miatt -2009 áprilisa óta tilos az Európai Unióban, így Magyarországon is. A patikában hagyományos lázmérőt kereső betegeket ki kell ábrándítani: higanyos lázmérőket már nem tudnak vásárolni. Helyettük azonban számos más megoldás van a lázmérésre; a hagyományosra hasonlító, de higanymentes, pl. gallium-ón ötvözetet tartalmazó lázmérők, digitális lázmérők, folyadékkristályos lázmérő lapocskák, infravörös fény detektálásán alapuló fül- és homlokhőmérők vagy akár a gyermekek szájába adható lázmérő cumik is válaszhatók.

Most az amalgámos tömésektől veszünk búcsút

Akinek a XX. században tömték be a fogát, az általában amalgámos fogtömést kapott, ami – hacsak azóta ki nem cseréltette – ezüstös "színfoltja" a fogsorának. A baj azonban nem (elsősorban) az esztétikai megjelenéssel van! Az amalgámos fogtömések anyagának mintegy 50 %-a higany, ami kis mértékben ugyan, de fokozatosan válik szabaddá az amalgámos tömésekből.

Országonként, régiónként eltérő szabályozás vonatkozik az amalgámos tömések ajánlására, alkalmazására. Míg az Amerikai Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága, az FDA a 6 évesnél idősebb gyermekeknél és a felnőtteknél egyaránt biztonságosnak tartja az amalgámos tömések használatát, addig Európában 2018 júliusától új szabályozás lép életbe. Így vezesse ki a higanyta szervezetéből,kattintson!

2018 júliusától várandós nőknél, szoptató anyáknál, 15 év alattiaknál tilos az amalgámtömés az EU-ban

Az Európai Parlamentben elfogadott szigorítások lépnek életbe az új fogtöméseket illetően: a higanyos amalgámtömések nem használhatók 2018 júliusától a terhes nőknél, a szoptató anyáknál és a 15 év alatti fiataloknál. Továbbá, a higany toxikus hatásai miatt 2030-ra az amalgámos töméseket teljesen ki akarják vezetni a fogorvosi használatból az EU-ban.

Mi a helyzet azokkal, akiknek "régi", amalgámos tömések csillognak a fogaikban? A szakemberek szerint – megnyugtató módon - esetükben nem indokolt az azonnali tömés-csere!

Dr. Budai Marianna PhD.

szakgyógyszerész

Nyerjen egy teljes huminsav-kúrát - kattintson tovább a nyereményjátékhoz!

Nehézfém kivezetés huminsavval - nézze meg videónkat!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Fizetett hirdetés Forrás: www.humicin.hu
Forrás: EgészségKalauz