Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Ez a huminsav 7+1 rendkívüli hatása

huminsav_agyvedes_0

A huminsavakat még mindig sokan nem ismerik, pedig a természet legtisztább ajándékai. Lássunk néhány konkrét példát, hogyan támogathatjuk az egészségünket a huminsavval!

A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Ezek a különleges tulajdonságokkal rendelkező szerves makromolekulák a karbon kori növényzetből keletkezett tőzegből nyerhetők ki.

Serkentheti a méregtelenítési folyamatokat

A huminsavak serkentik a szervezetünk méregtelenítési folyamatait,többek között (mivel természetes kelátképzők)megkötik azokat a toxinokat és nehézfémeket,melyek az élelmiszereinken, az ivóvizen, a gyógyszereken, a szennyezett levegőn vagy a háztartásban használt kemikáliákon keresztül a testünkbe jutnak.

Jótékonyan hathat a bélrendszerünkre és az immunrendszerünkre

Egyre több bizonyítékot találnak arra a tudósok, hogy a bélrendszerünk nemcsak az emésztésünkben játszik szerepet, de a hangulatunkat is befolyásolja, sőt az immunrendszerünk megfelelő működéséhez is nélkülözhetetlen, hogy a beleink rendben legyenek. A bélrendszer rendellenességei – vagyis ha túlságosan alacsony a jótékony hatású baktériumok száma – gyakoribb fertőzésekhez, hasmenéshez és egyéb betegségekhez vezethetnek.

A huminsavban jó néhány olyan tápanyagot találhatunk, melyek javítják a bél egészségét: nyomelemeket, pre- és probiotikumokat, zsírsavakat és elektrolitokat. A huminsav rendszeres fogyasztásával segíthetjük a jó baktériumok munkáját, és erősíthetjük azt a képességüket, hogy újra megteremtsék az egészséges mikrobiológiai környezetet.

Vezesse ki a nehézfémeket és építse be a hiányzó ásványi anyagokat, kattintson ide!

Segítheti az emésztést és a tápanyagok felszívódását a huminsav

Köszönhetően annak, hogy a huminsavak jótékonyan hatnak a bélben található baktériumokra, fogyasztásával csökkenthetőek a kellemetlen emésztési tünetek, például a hasmenés, a székrekedés, a puffadás, vagy az ételérzékenységgel összefüggő görcsök és fájdalom. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a huminsav különösen "tiszta" formában tartalmazza a tápanyagokat, vagyis hatékonyabban és gyorsabban adja át azokat a sejteknek.

A huminsav csökkenti a szabad gyökök okozta károsodás mértékét

Az úgynevezett szabad gyökök természetes folyamat során képződnek a szervezetünkben (sőt nélkülözhetetlenek is a testünk működéséhez), ám közel sem mindegy, hogy milyen mennyiségben. A modern életvitel következményeként sajnos a kelleténél több ilyen szabad gyök képződik, ez pedig krónikus betegségek, gyulladások kialakulásához, az öregedési folyamatok felgyorsulásához vezet. A szabad gyökök ellen az egyik legjobb módszer, ha nagyobb mennyiségben viszünk be antioxidánsokat, melyek megkötik ezeket a sejtkárosító molekulákat. A huminsav fogyasztása az egyik leghatékonyabb módszer erre, így védi a sejtjeinket a korai öregedéstől és a betegségeket okozó károsodásoktól.

Védi az agyat

A szabad gyökök és a nehézfémek súlyos betegségeket is okozhatnak, de a kognitív képességeinkre is hatással vannak: a kutatások szerint a mikroszkopikus gyulladások növelik például a memóriazavarok kialakulásának rizikóját. Mivel a huminsavnak erős antioxidáns hatásai, valamint kelátképző hatása révén nehézfémkivezető hatása van, ezért ezen betegségek ellen is védhet.

Csillapíthatja a fájdalmakat

A szervezetünkben felgyűlő toxinok, a gyulladások és a krónikus betegségek bizony kellemetlen tünetekkel járnak együtt, nemcsak fájdalommal vagy egyéb problémákkal, de az energiaszintünk csökkenésével, állandó fáradékonysággal is. A huminsav aktiválja, erősíti a szervezetünk biokémiai folyamatait, csökkenti a fájdalmakat, és olyan gondok ellen is hatásos, mint az álmatlanság vagy az érzelmi stressz okozta szorongás.

Megszépíti a bőrt a huminsav

A szabad gyökök okozta károsodás sajnos túlságosan is jól látszódik a bőrünkön: itt lehet ugyanis először észrevenni az idő előtti öregedést. A huminsav antioxidáns tulajdonságainak segítségével segít hosszabb ideig megőrizni a bőrünk fiatalságát, de olyan problémák ellen is hatásos, mint az ekcéma vagy a gombás fertőzéssel összefüggő kiütések.

Hozzájárul a szervezet elsavasodásának megelőzéséhez

Már az ideális pH-értéktől való legkisebb eltérés is komoly következményekkel jár az egészségünkre, például sokkal fogékonyabbá válunk a fertőzésekre. A huminsav megakadályozza, hogy a testünk elsavasodjon, elősegíti, hogy a szervezet megőrizze az optimális pH-értékét.

Nyerjen egy doboz huminsavas készítményt -kattintson ide!

Így legyen bivalyerős az immunrendszere - nézze meg videónkat!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz