Szponzorált tartalom

Többet tud a huminsav, mint a perui kovaföld

#Humicin #magyar tőzeg #kovaföld #huminsav
2019.03.16. Módosítva: 2018.10.19.

Lehet, hogy a Magyarországon kitermelt tiszta tőzeg is van ugyanolyan, vagy jobb, mint a manapság trendi, perui kovaföld? Tényleg jobb a huminsav a perui kovaföldnél? Cikkünkből kiderül!

Egyre több olyan hatóanyagot fedezünk fel, melyek fontos részeit képezhetik az egészségtudatos életmódnak, és hozzájárulhatnak a betegségek megelőzéséhez. De honnan tudhatjuk, hogy mely szerekben bízhatunk meg? Van-e olyan étrend-kiegészítő, melyet érdemesebb szedni, mint egy más, hasonló hatásokkal reklámozott terméket?

A perui kovaföld és a humicin

Néhány évvel ezelőtt lett igazán "trendi" a perui kovaföld, melyet méregtelenítésre, súlyos betegségek megelőzésére, fogyásra és még számtalan más probléma megelőzésére vagy kezelésére ajánlottak. Keveset tudunk azonban erről az anyagról, és az előnyök egy kicsit "túl" csodásnak tűnhetnek.

A kovaföld tulajdonképpen egysejtű élőlények, úgynevezett kovamoszatok, kovaszivacsok vázának maradványa, melynek legfontosabb összetevője a szilícium-dioxid. Meglepő módon, a szilícium-dioxid közel sem olyan "titokzatos" anyag, mint hisszük, ez ugyanis a homok egyik összetevője.

A kovaföld fogyasztását javaslók szerint ez az anyag nélkülözhetetlen a szervezetünk működéséhez, az egészségünk megőrzéséhez, hiánya pedig súlyos betegségeket okoz. A szakemberek szerint a szilícium szerepe a szervezetünkben nem egyértelmű, nem tekintik azt nélkülözhetetlen mikrotápanyagnak, és arra sincsenek tudományos bizonyítékok, hogy létezne-e egyáltalán szilíciumhiányos állapot.

Peruban fotózott kovaföldülepítő Forrás: EgészségKalauz

A huminsav hatékonyabb?

Tulajdonképpen a huminsav is évezredekkel, évmilliókkal ezelőtt élt élőlények maradványa. A huminsavak azonban legalább 70 különböző ásványi anyagot, nyomelemet és antioxidánst tartalmaznak, jól hasznosítható, biológiailag aktív formában.

A huminsavak kelátképző tulajdonságokkal is bírnak, vagyis képesek kapcsolódni a fémionokhoz, így segíthetik a szervezetünkbe kerülő, mérgező hatású nehézfémek kivezetését, ezzel egyidejűleg pedig a fontos mikor- és makrotápanyagok felszívódását.

Bár a huminsavnak számos rendkívül pozitív egészségügyi hatása van, közel sem "ígéri" azt – a perui kovafölddel szemben –, hogy bármilyen betegséget meg tud gyógyítani.

A huminsavak nemcsak a méregtelenítési folyamatokat serkentik, de hozzájárulnak a tápanyaghiányos állapotok megelőzéséhez is, vagyis ezen keresztül fejtik ki jótékony hatásukat. A huminsav csökkentheti a gyulladásokat, a reumatikus és ízületi fájdalmakat, és a fertőzésekre való fogékonyságot is.

Próbálja ki az önnek megfelelő huminsavas készítményt, kattintson ide!

Ezek a huminsav jótékony hatásai: nézze meg videónkat!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Fizetett hirdetés Forrás: www.humicin.hu
Forrás: EgészségKalauz