Ezeket látta már?

Ezért indít vizsgálatot a GVH Kasza Tibi étrend-kiegészítőket forgalmazó cégével szemben

GVH, Gödény, étrend-kiegészítő, reklám, büntetés, megtévesztő

A GVH szerint Kasza Tibiék cége vélhetően megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Challenge étrend-kiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő "Challenge életmódváltó rendszert" - közölte a hatóság.

A versenyhivatal gyanúja szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallják a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására.

A közlemény szerint jogsértők lehetnek a reklámok egyes, egészségre gyakorolt hatásokra vonatkozó állításai, a cég emellett vélhetően megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is.

Ezért vigyázzon az étrend-kiegészítőkkel! Olvasson tovább!

A GVH hangsúlyozta, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Forrás: MTI