Szponzorált tartalom

Így szüntetheted meg a reggeli krákogást

#dohányzás #Humicin #kadmium #magyar tőzeg
2019.05.03. Módosítva: 2019.02.25.

A dohányzás rengeteg súlyos betegség kialakulásával függ össze: jelentős mértékben növeli a szájüregi daganatok, a tüdőrák, a szív- és érrendszeri panaszok rizikóját. Ennek egyik oka például a dohányzás során a szervezetünkbe kerülő nehézfém, a kadmium.

A kadmium nevű nehézfém rendkívüli módon károsítja a szervezetünket, több nemzetközi szakmai szervezet is rákkeltőnek minősítette, a testünkre gyakorolt pusztító hatásai jól ismertek, ennek ellenére még mindig nagy az esély arra, hogy bekerüljön és felhalmozódjon a szervezetünkben. Ráadásul még a legkisebb mennyiségek is komoly tüneteket okozhatnak.

A kadmium – gyakran az iparosodás "melléktermékeként" - a szervezetünkbe kerülhet az ivóvízen vagy az ételeinken keresztül, sőt a szennyezett levegőből is, de a legfontosabb forrása a dohányzás. A dohányzás, illetve a passzív dohányzás azért is különösen veszélyes, mert a tüdőből (sajnos) hatékonyabban szívódik fel ez a nehézfém, mint a gyomorból vagy a bélrendszerből.

Kadmiummérgezés tünetei

Az akut kadmiummérgezés kezdeti tünetei közé tartozik a láz, a fejfájás vagy az izomfájdalmak, de ezek általában rövid időn belül elmúlnak (ez persze nem jelenti azt, hogy a kadmium is kiürült volna a szervezetünkből). Súlyosabb esetekben szinte az egész alsó légút gyulladásba jöhet, vagyis légcső-, hörgő- és tüdőgyulladás is kialakulhat.

Ha valaki hosszabb ideig ki van téve a kadmiumnak, például azért, mert dohányzik vagy cigarettafüstös környezetben él, annak a mája, a veséje, a tüdeje sőt a csontjai is károsodhatnak.

A dohányzással kadmium nevű nehézfém kerül a szervezetünkbe, melyet a humicin tud "eltávolítani".

A kadmiummérgezés következményeként a csontok elgyengülhetnek, a csontdenzitás (csontsűrűség) csökken, így nemcsak sokkal nagyobb lesz a törések rizikója, de ízületi fájdalmakhoz és a mozgásszervi panaszokhoz is vezethet. A vesék idővel elveszítik azt a képességüket, hogy a savakat eltávolítsák a szervezetünkből, ráadásul a károsodás visszafordíthatatlan. Ennek olyan fájdalmas tünetei lehetnek, mint a köszvény, de a vesekövek is gyakrabban alakulhatnak ki.

A kadmium ellen rendkívül hatékony lehet a huminsavakat tartalmazó étrend-kiegészítő, mert a huminsav kelátképző tulajdonságainak köszönhetően képes inaktiválni, kivonni, eltávolítani ezt (és a hasonló, káros hatású) a nehézfémet a szervezetünkből.

A dohányosok sajnos sokkal hajlamosabbak a hiánybetegségekre, mint azok, akik nem cigarettáznak, és a dohányzás miatt az káros szabad gyökök koncentrációja is megnő. A huminsavak további ásványi anyaggal és vitaminnal együtt fogyasztva erősítik az immunrendszert, megakadályozzák, hogy a szabad gyökök károsítsák a sejteket, és az idő előtti öregedési folyamatokat is lassítják! Mikrotápanyagokat, nyomelemeket és antioxidánsokat is tartalmaz. A minőségi lelőhelyről kitermelt - például a magyar tőzegből – készült huminsavas étrend-kiegészítő kúraszerű alkalmazása nemcsak a nehézfémek elleni hatása miatt javasolt, hanem azért is, mert nem mindegy, milyen huminsav!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Fizetett hirdetés Forrás: www.humicin.hu
Forrás: EgészségKalauz