Szponzorált tartalom

Miért vagyok állandóan fáradt?

#fáradt #hiánybetegség #Humicin #alvási apnoe
2019.03.03. Módosítva: 2019.03.03.

Mi van akkor, ha valaki még akkor is fáradtabb vagy úgy érzi, hogy semmi energiája, ha eleget alszik? Lehet, hogy valamilyen hiánybetegség vagy más egészségügyi probléma áll a háttérben!

A vérszegénység sajnos meglehetősen gyakori oka a fáradékonyságnak, kimerültségnek. Ilyenkor a vér a szükségesnél kevesebb oxigént képes szállítani. A vérszegénység hátterében vashiány is állhat, például azért, mert nem táplálkozunk elég változatosan vagy eleget eszünk, de olyan ételeket, melyekben mégis kevesebb a tápanyag.

Fontos azt is tudni, hogy a vashiányhoz hozzájárulhat, ha nem megfelelő formában visszük be ezt a nyomelemet a szervezetünkbe. A vas felszívódási arányát például javíthatja, ha szerves tőzegből kivont huminsavval együtt fogyasztjuk, így ugyanis több vasat tud hasznosítani a testünk.

HA MOST AKARJA KIPRÓBÁLNI A HUMINSAVAS KÉSZÍTMÉNYT -kattintson ide!

Meglepően sokan küzdhetnek pajzsmirigyproblémákkal – akár úgy is, hogy nem is tudnak erről. A pajzsmirigy az anyagcsere folyamatainak szabályozásában is szerepet játszik. A fáradékonyság mellett a pajzsmirigybetegségek tünete lehet a haj- és a bőrszárazság, a hízás, az izomfájdalmak, illetve az, ha állandóan fázik valaki. A pajzsmirigybetegségeket általában jól lehet kezelni például gyógyszerekkel, de érdemes azon is elgondolkodni, nem állhat-e valamilyen hiánybetegség (pl. szelénhiány, cinkhiány) a probléma hátterében.

Az inzulinrezisztencia, illetve a cukorbetegség jól ismert tünetei között ritkábban említik meg a fáradékonyságot és állandó kimerültséget, pedig a betegek gyakran panaszkodhatnak erre. A szakemberek nem tudják még pontosan, mi lehet az összefüggés a diabétesz és a fáradékonyság között, de úgy vélik, hogy a szénhidrát-anyagcsere zavarai, a vércukorszint ingadozása is okozhatja.

A diabéteszesek, illetve inzulinrezisztenciával küzdők sokat tehetnek az egészségükért például megfelelő gyógyszeres kezeléssel, étrendi és életmódbeli változtatásokkal, de azzal is, ha igyekeznek biztosítani a szervezetük számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, nyomelemeket. Ezek közül az egyik legfontosabb a króm, mely segít kiegyensúlyozni a vércukorszintet és javítja az inzulinérzékenységet is.

Az úgynevezett alvási apnoé meglehetősen gyakori betegség, melyre az jellemző, hogy bár valaki eleget alszik éjszakánként, napközben mégis fáradt és kimerült, mert nem tudja kipihenni magát. Az alvási apnoé során kimaradhat egy-egy lélegzetvétel, illetve a lélegzés túlságosan felületessé válik. Ez pedig oxigénhiányos állapotot okozhat, szélsőséges esetben akár halálhoz is vezethet!

Az alvási apnoé gyakoribb a túlsúlyos, 40 év feletti férfiaknál, és a nyugtató hatású gyógyszerek, az allergia, az alkoholfogyasztás is növelheti a rizikóját. Az alvási apnoé kezelése igen összetett, előfordulhat az is, hogy műtétre van szüksége a betegnek, de a túlsúlytól való megszabadulás biztosan javíthat az érintett állapotán!

Pótolná a vas mellett a többi ásványi anyagot is? Most egy teljes huminsav-kúrát nyerhet -a nyereményjátékot itt találja!

Előzze meg a betegségeket - így tudja megerősíteni immunrendszerét!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Fizetett hirdetés Forrás: www.humicin.hu
Forrás: EgészségKalauz