Ezeket látta már?

Ezért ne a hűtőajtóban tárolja a tojást!

tojás

Ha azt szeretné, hogy sokáig elálljon a tojás, ne a hűtő beépített tojástartóban tárolja! Elmondjuk, miért nem jó ötlet.

Az lifehacker.com.au hívta fel a figyelmet egy érdekes ételtárolási szokásra, amit sokan alkalmazunk, de kiderült, nem feltétlen helyesen. A lap az Australian Eggs nevű, tojásra szakosodott oldal ajánlását veszi figyelembe, ami szerint ahhoz, hogy sokáig elálljanak a tojások, az eredeti papírdobozban kell őket tárolni. A hűtő beépített tojástartója nem jó megoldás.

De miért jobb a papír tojástartó? Mert csökkenti a nedvességvesztést, és a tojások kevésbé sérülékenyek az eredeti tárolóban.

Plusz az is fontos, hogy a tojások nem viselik jól a hirtelen hőmérsékletváltozást, márpedig, a hűtőt sokszor kinyitjuk egy nap, és ha az ajtóban tároljuk a tojásokat, ezt esélyünk sincs kivédeni. A legjobb hely a tojások számára a hűtő egyik polca, az eredeti tárolódobozban.

Olvasson tovább! Ki ne dobja a tojáshéjat! Sok mindenre használhatja

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a vásárlás után a lehető leghamarabb be kell tenni a tojásokat a hűtőbe. Ha minden szabályt betartunk, akkor rendszerint 6 hétig is fogyasztható a tojás.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas koleszterinszint: ne a tojást hibáztassa érte!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészséges táplálkozás

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához