Ezeket látta már?

Tengeri zöld agyag: ilyen hatással van a bőrre

zöld agyag, bőr, bőrbetegség, bőrprobléma

Fertőtlenít, nyugtat, harmonizál és bársonyossá tesz a tengeri zöld agyag, amit egyre gyakrabban emlegetnek a bőr védőszentjeként.

Az agyaggal és a biodinamikus termelésből származó növényekkel készített kozmetikumok a bio és az organikus termékeknél is magasabb szintet képviselnek, hiszen azon túl, hogy alkotóelemei természetesek, a fókusz a gyártás elejétől a végéig a Föld egészségén van. Sárközy Ágota, az Argital Magyarország vezetője arról beszélt, hogy a tudatosság csúcsa az, amikor egy márka termékei nem csak alapanyagaikban egészségesek, természetesek, hanem már az elkészítés folyamata is környezettudatos, hiszen ezzel is az emberek egészségét támogatja.

Érdemes megnézni a kozmetikumok címkéjét is

Bőrünk az emberi szervezet legnagyobb szerve, amire ha nem vigyázunk kellőképpen, azzal hosszú távon visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatunk el benne. A bőr egészsége és működőképességének megőrzése szempontjából kiemelten fontos a változatos és kiegyensúlyozott étrend, ahogy az is, hogy milyen rendszerességgel, milyen termékekkel vitalizáljuk a bőrt.

Sárközy Ágota, az Argital Magyarország vezetője felhívta rá a figyelmet, ami a bőrünkre kerül, az bekerül az emberi szervezetbe. A kozmetikumok kiválasztásakor éppen ezért nagyon oda kell rá figyelni, hogy mit tartalmaz az adott termék, hiszen a hangzatos reklámfogások könnyen megtéveszthetik a vásárlókat. Ajánlott tehát tudatosan megnézni a kozmetikum címkéjét és tájékozódni az azon szereplő anyagokról.

Egyre népszerűbbek az agyagkozmetikumok

Mint fogalmazott, az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak az agyagkozmetikumok, ami 10-20 éve nem volt még divat. A tengeri zöld agyagot, mint kozmetikai alapanyagot ugyanakkor az Argital az elsők között fedezte fel újra 43 évvel ezelőtt. Azért újra, mert már az ókori fejlett civilizációkban is ismert volt. Használták a maják, az aztékok, az egyiptomiak, több évszázada alkalmazzák Kínában, a világháborúk során Európában számtalan katonát mentett meg a vérhastól és a kolera járványtól.

„A legtöbb embernek rossz a bőre, hiszen egészségtelenül táplálkozunk, szennyezett a levegő. A zöld agyagnak viszont olyan szívó hatása van, ami valósággal kivonja a méreganyagokat a bőrből. Emellett fertőtlenít, nyugtat, harmonizál és bársonyossá tesz, tehát joggal lehet nevezni a bőr védőszentjének is” – sorolta.

Hozzátette, az Argital tengeri zöld agyag életadó erőket hordoz és szárítási eljárás során sok hőenergiát abszorbeál a Napból. Az agyag egyedülálló tulajdonságai miatt ideális alakformáló és természetes öregedést gátló szubsztancia is egyben, amely védi a bőrfunkciókat és megőrzi a bőr fiatalságát a benne rejlő fényerők és a nagyon finom kozmikus illatok segítségével, amelyek a Föld középpontja felé törekedtek.

Az Argital zöld agyag a földtörténet meghatározott időszakában jött létre, mintegy 7 – 16 millió évvel ezelőtt, amikor a Föld vitális erőkben különösen gazdag volt. Ezek az ősi és különleges erők konzerválódtak és őrződtek meg az agyagrétegekben, és szabadulnak fel bőkezűen a tengeri zöld agyag alkalmazásakor.

A tudatosság legmagasabb szintje

Sárközy Ágota elmondta, dinamikusan nő azoknak a vállalatoknak a száma, melyek növénytermesztés közben törekednek arra, hogy azzal a termőtalajt se tegyék tönkre. A zöld agyag Dél-Szicíliából származik: a kitermelés olyan helyen történik, ahol teljesen tiszta és szennyeződésmentes a levegő, nagyon sok a napsütés, és a tenger közelsége miatt szeles az időjárás az év túlnyomó részében. A teljesen természetes zöld agyaggal és a biodinamikus termesztésből származó növényekkel társított kozmetikumok egy új minőségeszményt képviselnek.

Sárközy Ágota, az Argital Magyarország vezetője arról beszélt, az olasz márka esetében nem marketing alapú a termékfejlesztés, amikor divatossá tesznek egy új hatóanyagot, hanem egyedi receptúra alapján készítik a kozmetikumokat, sorozatgyártás nélkül.

„A tudatosság legmagasabb szintje, amikor nemcsak a hatóanyag képvisel kiváló minőséget, hanem a gyártás teljes folyamata is közvetíti azt. A biodinamikus termesztésben résztvevő üzemek környezetbarátok, és a termékek útja az elejétől a végéig fenntartható és emberléptékű. Nem használnak vegyszereket, úgy alakítják ki a termőföldet, hogy azt ne zsákmányolják ki műtrágyával. Eleve vadon termő vagy ilyen termesztésből származó gyógynövényeket vesznek, és ez mind kihat a kész termékek minőségére” – magyarázta.

Sárközy Ágota, az olasz márka forgalmazója úgy folytatta, a biodinamikus kozmetikumok fejlesztésénél nem csupán hatóanyagban, hanem folyamatokban is gondolkoznak. A gyártás úgy történik, hogy az életerő megmaradjon, és a termékkel élő folyamatokat adjanak át a fogyasztónak. Ezt egy sor olyan eljárással is segítik, mint a dinamizálás vagy ritmizálás.

Sárközy Ágota azzal zárta gondolatait, a biodinamikus termékekkel új minőség megszületésének vagyunk szemtanúi a kozmetikában. Az Argital évtizedek óta vallja ezt a szemléletet, visszatérő vásárlóik száma folyamatosan növekszik, ami egyben azt is jól mutatja, hogy az emberek egyre tudatosabban választanak kozmetikumokat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez az 5 tünet gyulladást jelezhet a szervezetben

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához